Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çevre dostu enerji üretimi ve atık yönetimi alanında yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Altay, Konya'ya kazandırdıkları çevre dostu yatırımlarla iklim değişikliği ve kuraklık gibi küresel sorunlarla mücadelede öncü ve önder olmaya gayret ettiklerini belirtti.

İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve sürdürülebilir bir çevre oluşturmak adına hayata geçirdikleri tesislerin Konya için büyük bir kazanım olduğunu kaydeden Başkan Altay, "Konya Katı Atık Düzenli Depolama Sahası ile Aslım, Ereğli, Cihanbeyli ve Akşehir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri'nde ortaya çıkan metan gazından ve KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından atık suların işlenmesiyle elde edilen çamurdan 2024 yılında 80,4 milyon kilovat elektrik enerjisi üretildi" dedi.

Katı atık tesislerinde kuruldukları günden bu yana üretilen elektrik miktarının toplam 753 milyon 855 bin kilovat/saate ulaştığını vurgulayan Başkan Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Konya Atıksu Arıtma Tesisi'nde de kurulduğu günden bu yana atık su çamurundan elde edilen elektrik miktarının 111 milyon 430 bin bin kilovat/saat olduğunu ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ