Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Köyden İndim Şehire filmindeki bina sosyal medyada ilgi görüyor
        1

        Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde 1956'da inşa edilen ve 1974'te Köyden İndim Şehire filminin bir bölümünün de çekildiği Yeşiltepe ve Yıldıztepe blokları, son yıllarda yeniden ilgi görmeye başladı.

        2

        Özellikle sosyal medyada ilgi odağı haline gelen blokların mimarisi, bina içi süs havuzları ve yeşil alanları drone ile görüntülendi.

        3

        Yeşiltepe Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Saraç, 10 yıldan bu yana sitede oturduğunu, Ankara'nın merkezinde bunun gibi daha güzel bir sitenin olmadığını belirtti.

        4

        Yaklaşık 20 dönümlük bir alan içerisinde olan sitede 420 daire olduğunu ifade eden Saraç, "İki blok bizden ayrılmış. Şu anki Yeşiltepe sitesinde 2 bin kişi yaşıyor" dedi.

        5

        Herkesin bu sitede oturmak istediğini vurgulayan Saraç, "Daha önce birçok ünlü burada oturmuş, hala oturuyor. Milletvekilleri, sanatçılar, askerler, paşalar genelde ve filmler de çekilmiş.

        6

        Burada iki meclis başkanımız da oturmuş. Suna Kan geçenlerde rahmetli oldu; dünyaca ünlü olan keman virtüözümüz burada oturdu. İşte onun için dedik ki değil Ankara'da, Türkiye'de eşi olmayan bir bina" diye konuştu.

        7

        Yeşiltepe blokları sakinlerinden Mahir Barış da yaklaşık 60 senedir bu sitede yaşadığını söyledi.

        8

        Sitenin inşa edildiği dönemde, alanda tek bir ağacın olmadığını belirten Barış, "Burası daha çok mebuslar için yapılmış. Amerikalıların o zaman Ankara'da pek kalacak yerleri yok.

        9

        Her blokta en az 10-15 Amerikalı aileler kalırdı. Özel bir yapısı vardır. Öyle bir şekilde konumlandırılmış, yerleştirilmiş ki her daire günün bir saati güneş alır" ifadelerini kullandı.