Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kral Charles ve İngiliz kraliyetinin varisleri bir arada
        1

        Kral Charles'ın taç giyme töreninin üzerinden bir haftadan kısa bir süre geçtikten sonra, oğlu Prens William ve torunu Prens George ile 'gelecek neslin hükümdarlarının' karesi paylaşıldı.

        2

        Buckingham Sarayı, Cuma günü taç giyme töreninden iki fotoğraf daha yayınladı. Fotoğraflardan birinde 74 yaşındaki yeni Kral Charles, taht sırasındaki diğer iki kişi olan 40 yaşındaki oğlu Prens William ve 9 yaşındaki torunu Prens George ile birlikte poz verdi.

        3

        Buckingham Sarayı'nın Taht Odası'nda çekilen fotoğrafta Kral Charles kraliyet kıyafetleri içinde, cübbesi, imparatorluk tacı, küresi ve asasını tutarken görülüyor.

        4

        Fotoğrafçı Hugo Burnand Hello! dergisine yaptığı açıklamada 'bu fotoğrafı çekmenin önemli olduğunu' söyledi.

        5

        Burnand "Geçmiş taç giyme törenlerinin arşivlerinde çok araştırma yaptım ve taht sırasının daha önce çekilmiş hiçbir fotoğrafını görmedim. Kraliçe, Prens Charles, Prens William ve Prens George'un resimlerini görmüş olsak da, onları tüm kıyafetleriyle birlikte taht odasında hiç görmemiştik. Bu resimde çok fazla resmiyet var. Ama aynı zamanda bireylerin özünü de göstermeyi başardığımı düşünüyorum ki bu da bana göre onu sadece tarihi bir belge değil, aynı zamanda bir portre haline getiriyor" diye konuştu.

        6

        TAÇ GİYME TÖRENİ

        İngiltere Kralı 3. Charles, 6 Mayıs'ta Westminster Abbey Kilisesi’nde yapılan törenle resmen taç takmıştı.

        İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla'nın törenine yaklaşık 100 devlet başkanı da dahil olmak üzere 203 ülkeden uluslararası temsilciler, topluluk ve hayır kurumundan misafirler katılmıştı.

        7

        Tanıma, yemin, kutsama, taç giyme ve kuşanma, tahta çıkma ve bağlılık bildirme isimli 5 bölümden oluşan ayinde Kral Charles, Kudüs'ten getirilen kutsal yağla kutsanmıştı. 3. Charles, yaklaşık 1,5 saat süren törende Aziz Edward Tacı'nın yerine imparatorluk tacını, Kraliyet kaftanı ve pelerininin yerine ise imparatorluk kaftanını giymişti.

        8

        Kral Charles, törenin ardından kiliseden ayrılarak bu sefer 260 yıllık altın fayton ile Buckingham Sarayı'na geri dönmüştü. Kral ve Kraliçe, saraya döndükten sonra saat 14.30'da balkona çıkarak halkı selamlamıştı.

        9

        * Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ