Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kremalı Mantar Çorbası Bozulur Mu, Nasıl Saklanmalı? Kremalı Mantar Çorbası Dolapta Kaç Gün Dayanır?

        Kremalı Mantar Çorbası Bozulur Mu?

        Kremalı mantar çorbası, çabuk bozulmaya meyillidir. Bu nedenle doğru koşullara dikkat edilerek korunmalı ve mümkünse aynı gün içinde tamamen tüketilmelidir. Ancak bazen olması gerekenden fazla yapılan kremalı mantar çorbası, bir sonraki gün tüketilmek üzere muhafaza edilir. Peki, kremalı mantar çorbası dolapta kaç gün dayanır? Kremalı mantar çorbası nasıl saklanmalı? Tüm bu soruların cevabını içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

        Kremalı Mantar Çorbası Kaç Gün Dayanır?

        Kremalı ve mantarlı yemekler, çabuk bakteri üretebilir ve mikroorganizmalar açısından risk taşır. Tüm riskler nedeniyle bir defadan fazla ısıl işleme maruz kalmaması gerekir. Peki nasıl? Kremalı mantar çorbasını saklama koşulları için yapmanız gerekenler belli. Aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurarak kremalı mantar çorbasını sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.

        REKLAM
        • Kremalı mantar çorbası kaç günde bozulur? Eğer kremalı mantar çorbası aynı gün içinde tüketilmediyse bir sonraki güne kadar dolapta muhafaza edilebilir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çorbada mantar ve krema olduğu asla unutulmamalıdır.
        • Krema ve mantar, tekrar tekrar ısıtılması mümkün olmayan besinlerdir. Bu nedenle aynı gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir. Yine de bir sonraki güne kalan çorbanızı buzdolabına kaldırabilirsiniz.
        • Diğer çorbalar ile karşılaştırıldığında kremalı mantar çorbası, asla birkaç gün bekletilmemelidir. En az 2 gün dolapta muhafaza edilmelidir. Dolaptan tüketilecek kadar alınmalı ancak üst üste ısıtılmamalıdır. Özellikle mantar, çabuk bakteri üretebilir ve bu durum olası zehirlenmelere yol açabilir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, kremalı mantar çorbasını dolaptan aldığınızda sadece tüketeceğiniz kadar ısıtın. İkinci bir ısıl işlemden geçirmeyin.
        • Dolapta saklanan kremalı mantar çorbası, dolabın soğukluk derecesinde değişiklikler meydana gelirse bozulabilir. Dolaptan tüketmek için aldığınız çorbanın dokusunu, kıvamını ve kokusunu mutlaka kontrol edin.
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ