Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HT GAZETE / KÜLTÜR SANAT

        Görme engellilerin sorun ve sıkıntılarına dikkat çekilmesi amacıyla etkinliğe katılanların gözlerine de siyah kurdele bağlandı.

        Doğa Rutkay'ın seslendirdiği 90 dakikalık komedi türündeki filmi, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da gözlerini siyah kurdele ile kapatarak izledi.

        Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gösterilen filmi görme engellilerin yanı sıra, işitme, zihinsel ve bedensel engelliler de izledi. Zihni Aldırmaz, "Bugün ben de sizin gibi olacağım. Sizin gözlerinizle film izleyeceğim. Görenler, görmeyenlere anlatacak" dedi.

        KONUŞMAYI KURDELEYLE YAPTI

        Aldırmaz, konuşmasını yapmak üzere gözleri bağlı şekilde, korumalarının yardımıyla kürsüye çıktı. Aldırmaz, "Engelsiz bir kent için çalışıyoruz. Hayatınızı kolaylaştırmak için çalışacağız" diye konuştu.

        Gösterime gelenler, konuşmanın ardından kendileri için özel olarak hazırlanan filmi izledi. Görme engelli olmayanların da gözlerini siyah kalın kurdele ile kapatması dikkat çekti. Sesli betimleme yöntemiyle hazırlanan filmlerde, her sahnede mekan, olaylar ve objeler sesli olarak tarif edilirken, karakterlerin konuşmaları aynen aktarılıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ