Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Leyla Tanlar ile Sarp Akkaya 'Job'la sahnede

        Amerikalı yazar Max Wolf Friedlich’in kaleme aldığı ve son dönemin yankı uyandıran oyunlarından biri olan Job, Türkiye’de ilk kez sahneye taşınıyor. Kerem Deren ve Çisil Hazal Tenim’in uyarlayıp, yönettiği Satsuma Sahne yapımı olan oyunda; başrollerdeki Leyla Tanlar ve Sarp Akkaya kendilerini giderek yükselen bir psikolojik gerilimin merkezinde buluyor. Job; travmaların, jenerasyon çatışmasının, güç dinamiklerinin ve terapist -danışan ilişkisinin en ham ve kritik katmanlarıyla seyirciyi karşı karşıya bırakıyor.

        Yüksek tempolu iş dünyasının baskısıyla kırılma noktasına gelen bir kadının, bir terapist karşısında çözülmeye başlayan zihni üzerinden ilerleyen Job, ilerledikçe yalnızca bireysel travmaları değil; güç dinamiklerini, kontrol arzusunu ve gerçekliğin ne kadar kırılgan olduğunu da sorguluyor.

        Seans derinleştikçe sınırlar bulanıklaşıyor, roller yer değiştiriyor ve izleyici gerçeğin kimin gerçeği olduğunu sorguluyor. Kısa sürede Off Broadway’den Broadway’e transfer olan ve sezonun en sarsıcı yapımlarından biri olmaya aday Job, 26 Nisan’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’de izleyiciyle buluşacak.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Muhtar, evlere giren yılanları yakalayıp doğaya bırakıyor

        MALATYA (İHA) - Malatyalı Muhtar Ali Berktaş, evlere giren yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanları kendi imkanlarıyla yakalayarak doğal yaşam alanlarına bırakıyor. Berktaş, benzer olayları daha önce de yaşadığını belirterek yılanlara alışık olduğunu söyledi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ