Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Kurbanlık fiyatları: Kurbanlık fiyatlarına zam mı geldi? Küçükbaş, büyükbaş güncel hayvan fiyatları 2022!
        1

        Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban ibadetini yerine getirmek için hazırlıklarını bayram öncesinde tamamlamak isteyenler kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki Kurbanlık fiyatlarına zam mı geldi? İşte Küçükbaş, büyükbaş hayvan fiyatları ve güncel kurbanlık fiyatları...

        2

        KURBANLIK FİYATLARINA ZAM MI GELDİ?

        Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı Osman Yardımcı, geçen yıla oranla bu yıl kurbanlıklara yüzde 25-30 oranında bir zam olduğunu belirterek, “Diğer mamullere yüzde 200-300 zam gelirken, ete yüzde 30 gelmiş çok büyük bir para değil. Bizim üreticimizde bunu yemle besliyor. Kurbancılık ayrı bir sektör, bunu bilmeleri gerek, kurbanla, besicilik, kesimlik hayvan ayrı bir sektör. Kurbancılık 1-1,5 sene beklemek zorunda kalıyor. Onun için ne vatandaşımız üzülsün, ne de esnafımız üzülsün. Tüm esnaflarımız kurbanda vatandaşa hizmet için hazır” diye konuştu.

        3

        KÜÇÜKBAŞ ve BÜYÜKBAŞ HAYVAN FİYATLARI

        Küçükbaşın 250-300 TL’ye kesiminin yapıldığını kaydeden Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı Osman Yardımcı, “Bugün pazara giden kişi canlı 50 kilo bile desen 3 bin 200, 3 bin 500 TL'ye küçükbaşını alabilir. Yani öyle büyük bir zam yok. Yani zannediyorlar ki kurbanı geçen sene aldık 3 bine bu sene alacağız 10 bine yok öyle bir şey. Her sene spekülasyon yapılır, ‘hayvan yok, kurban yok’ böyle bir durum yok. Kurbanda mal varlığımız, etimiz, hayvanımız yeterli. O hayvanları kesecek kasabamız da yeterlidir” ifadelerini kullandı.

        Yardımcı, ithal kurbanlık gibi bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ