Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kuşburnu Çayının Bilinmeyen Faydaları: Kuş Burnu Çayı Nasıl Hazırlanır ve Adet Söktürür Mü?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kuşburnu çayı eklemlerdeki sorunlar ve dizlerdeki ağrılara da iyi gelir ve hareket kabiliyetini kolaylaştırır. Regl dönemlerinden kadınlar için de kuşburnu çayı ağrı kesici ve söktürücü özelliğe sahip olduğundan çok fazla tercih edilmektedir. Kuşburnu çayı önemli düzeyde C vitamini ihtiva etmektedir. Dolayısıyla oto immun sistemi kuvvetlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Özellikle mevsimsel grip ve soğuk algınlığı dönemlerinde kuşburnu çayı hastalığın daha kolay atlatılmasına destek vermektedir. Bu içeriğimizde kuşburnu çayının saymakla bitmeyen faydalarını sizler için derledik.

        Kuşburnu Çayı Faydaları

        REKLAM

        Kuşburnu çayı mucizevi bir içecektir. Vücuda olan faydaları da saymakla bitmez. Kuşburnu çayının öne çıkan faydalarını sizler için sıraladık;

        • Kuşburnu çayı kansızlık problemi yaşayanlar için çok faydalıdır.
        • Düzenli kuşburnu çayı içenler gözleriyle ilgili sorun yaşamazlar.
        • Kuşburnu çayı kalp damar sistemini korurken kötü kolesterolün düşmesine destek verir.
        • Kuşburnu çayı cildin güzelleşmesini sağlar.
        • Kuşburnu çayı kansere karşı kalkan vazifesi görür.
        • Kuşburnu çayı bağırsak sistemini düzenler kabızlıkla savaşır.
        • Bağışıklığın güçlenmesini destekler.

        Kuşburnu Çayı Zararları

        Vücuda faydaları saymakla bitmeyen kuşburnu çayı zararları olabilir mi diye düşünenlere fazla tüketildiğinde bazı yan etkilerinin oluşabileceğini söyleyebiliriz. Gereğinden fazla kuşburnu çayı tüketen kişide, kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber; kabızlık, uyku sorunları, midede yanma, ishal, kusma ve midede kramp gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

        REKLAM

        Kuşburnu Çayı Faydaları İbrahim Saraçoğlu

        Kuşburnu çayı faydaları Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle üzerinden durulan bir konudur. Saraçoğlu kuşburnu çayının faydalarını şu şekilde sıralamaktadır; romatizma şikâyeti olanların ağrılarını keser, C vitamini açısından zengindir, kan temizliği yapar, kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olurken iyi kolesterolü de yükseltir.

        Kuşburnu Çayı Diz Ağrısına İyi Gelir Mi?

        Kuşburnu çayı diz ağrısına iyi gelir mi diye merak edenlere kuşburnu çayının iltihabı söktürme özelliği olduğundan dizlerdeki ağrıları geçirdiğini söyleyebiliriz. Dizlerdeki ağrılar ve eklemlerdeki sorunlar kuşburnu çayı düzenli tüketildiğinde geçmektedir. Diz ağrılarından kurtulmak için kuşburnu çayı tüketilebilir.

        Kuşburnu Çayı Adet Söktürür Mü?

        REKLAM

        Kuşburnu çayının vücuda faydaları saymakla bitmez. Bunlardan biri de adet söktürücü olarak kullanılmasıdır. Kuşburnu çayı adet söktürür ve regl döneminde ağrıları keserek rahatlatır. Diğer yandan adet döneminde çok sancı çeken kişiler için de kuşburnu çayı oldukça faydalıdır.

        Kuşburnu Çayı Nasıl Hazırlanır?

        Kuşburnu çayı nasıl hazırlanır diye merak edenlere ilk olarak kuşburnunu yıkayıp ardından bir su bardağı suya 2 tatlı kaşığı ekleyerek yaklaşık 15 dakika kaynatmaları gerektiğini söyleyebiliriz. Kaynayan kuşburnu çayını kaynadıktan sonra altı kapalı olarak demlendirebilirsiniz.

        Kuşburnu Çayı Nelere İyi Gelir?

        Kuşburnu çayı vücuda çok faydalıdır. Ancak belirli olarak kuşburnu çayı nelere iyi gelir diye pek çok kişi merak eder. En genel kullanımı mevsimler grip ve soğuk algınlığıdır. Diğer yandan kuşburnu çayında yüksek düzeyde A vitamini bulunduğundan cilt için de oldukça faydalıdır. Sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olan kuşburnu çayı böbreklerin de doğru fonksiyonda çalışmasına destek verir. Kan şekerinin düşürülmesi için birebirdir.

        Kuşburnu Çayı Zayıflatır Mı?

        Düzenli kuşburnu çayı kullanan kişiler kilo vermeye yardımcı olduğunu belirtmektedir. Vücudun fazla tuz ve su tutmasını engelleyen kuşburnu çayı egzersiz ve diyetlerle beraber tüketilebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ