Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK YURT NAKİL TALEBİ 2022: KYK Yurt Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır? KYK Yurt Değiştirme Başvuru İşlemleri
        1

        Üniversiteyi kazanan öğrencilerin KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından nakil işlemleri gündemdeki yerini aldı. KYK yurt kontenjanlarının tamamı dolmuş durumda. KYK yurt sonuçlarında yerleştikleri yurt veya odadan memnun olmayan öğrenciler KYK yurt nakil başvurusu işlemlerini araştırıyor. Söz konusu kazandığı yurdu bir şekilde değiştirmek isteyen öğrenciler için nakil işlem süreci başlayacak. KYK yurt nakil işlemleri online e-Devlet üzerinden yapılacak. KYK yurt nakil talebi iptal isteği durumunda ise öğrenciler bu işlemi de e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Peki, KYK yurt nakil talebi ne zaman sonuçlanır, nasıl yapılır? İşte e-Devlet KYK yurt değiştirme başvuru işlemleri

        2

        KYK YURT NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        2022 KYK yurt başvuru sonuçları 41 il için belli oldu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte yurt nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

        KYK yurt nakil işlemleri için normalde dilekçe vermeniz gerekiyordu. Ancak artık dilekçe vermeden başvuruda bulunulabilecek. Artık KYK yurt nakil işlemleri online bir şekilde gerçekleştiriliyor. Yurt nakil işlemleri e-Devlet üzerindeki sistem açıldığı zaman gerçekleştirilebilecek. Yurt nakil işlemleri online başvuru için şu adımların yapılması gerekiyor;

        - Yurt İzin Alma

        - Yurt Öneri/Şikayet/Talep

        - Yurt Nakil

        - Yurt Kayıp Silme Talebi

        - Katıldığım Etkinlikler

        - Yurt Yemek Takip

        *Burada önemli olan kısım Yurt Nakil işlemleridir. Bu kısma tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Diyelim ki sistem açık değil fakat sizin yurt nakil işleminiz oldukça acil. Bu durumda ise yurt müdürlükleri ile iletişime geçebilirsiniz.

        *Fakat burada en önemli kısım istediğiniz yurda giderek veya arayarak yaptırmanız gereken işlemlerdir. Bu kısımda yerleştiğiniz yurt aracılığıyla bir işlem yaptırmamalısınız.

        3

        KYK YURT NAKİL TALEBİ NE ZAMAN SONUÇLANIR?

        KYK yurt nakil talebini gerçekleştirdiğiniz tarih, işleme başlanan tarih olarak kabul edilir. Bu süre her öğrenci için değişiklik gösterir. Dolayısıyla KYK yurt talebini ne kadar erken yaparsanız sonuçlarının da o kadar erken belli olması mümkündür. Bir kere daha hatırlatmak gerekir ki KYK yurt başvurusu artık dilekçe ile değil, online bir şekilde e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

        4

        YURT BAŞVURUSUNDA YANLIŞ BİLGİ VERİLİRSE NE YAPILIR?

        Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası "Başvuruda, öğrencinin beyanı esastır. Bakanlık, öğrencinin yurtta barındırılmasına esas teşkil eden bilgi ve belgelerin doğruluğunu tespit etmek amacıyla araştırma yapabilir. Araştırma sonucunda, beyan ile tespitler arasında fark bulunması halinde, kamu kurum ve kuruluşlarından temin edilen bilgi ve belgelere göre işlem yapılır." hükmü yer almaktadır.

        Öğrenciler başvuru sürecinde bilgilerinde güncelleme yapabilmektedir. Başvuru tarihinden sonra bilgi değiştirme, hata düzeltme vb. hiçbir işlem yapılmamaktadır. Başvuru sırasında hatalı başvuru yapan öğrencilerin durumları tespit edilerek "Yanlış Beyan" dan kayıtları silinmektedir. Bakanlığın daha sonra açıktan başvuru alması halinde öğrenciler tekrar başvuru yapabilmektedirler.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ