Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Liverpool: 2 - Atletico Madrid: 3 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Atletico Madrid, Liverpool'u uzatmalar sonunda 3-2 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi! İlk maçı 1-0 kazanan İspanyol temsilcisi, rövanş karşılaşmasında rakibine 90 dakika sonunda 1-0'lık skorla boyun eğince mücadele uzatmalara gitti. Uzatmalarda 2-0 geriye düşen Atletico Madrid, Marcos Llorente'nin 2, Morata'nın 1 golleriyle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve toplamda 4-2'lik skorla çeyrek finale yükselen taraf oldu!

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçları, 17-18 Mart'ta oynanacak 4 maçla sona erecek.

        REKLAM

        İLK MAÇTA NELER OLMUŞTU?

        Maça hızlı başlayan Atletico Madrid 4. dakikada kullandığı köşe vuruşunda golü buldu! Rakip ceza sahasında sadece 4 kişyile yer alan İspanyol temsilcisinde Saul Niguez, kaleye yakın mesafede topla buluştu ve skoru 1-0'a getiren golü kaydetti. Mücadelenin 40. dakikasında sarı kart gören Sadio Mane, 45. dakikada Vrsaljko ile girdiği ikili mücadelede rakibine dirsekle temasta bulundu. Hakem Szymon Marciniak bu pozisyonda Mane'yi uyarmakla yetindi. Jürgen Klopp ise öğrencisini ikinci yarı başlamadan oyundan aldı.

        52. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Mohamed Salah, altıpas üzerinden vuruşunu yaptı ancak top dışarı çıktı. Atletico Madrid 71. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahsının dışında kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu çeken Renan Lodi sonuç alamadı. Mücadelenin 88. dakikasında Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, hakemlere itirazı nedeniyle sarı kart gördü.

        REKLAM

        NASIL GELDİLER?

        Atletico Madrid, Juventus, Leverkusen ve Lokomotiv Moskova'nın bulunduğu D Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Diego Simeone'nin öğrencileri bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 10 puan topladı ve Juventus'un ardından 2. sırada kaldı.

        Devler Ligi'ne 2-2'lik Juventus beraberliğiyle başlayan Atletico, ikinci hafta mücadelesinde Lokomotiv Moskova'ya konuk oldu. İspanyol temsilcisi Joao Felix ve Thomas'ın golleriyle sahadan 3 puanla ayrıldı. Atletico Madrid, üçüncü maçında ise Bayer Leverkusen'i Alvaro Morata'nın golüyle 1-0 mağlup etti. Dördüncü maçında yine Leverkusen'le karşılaşan Atletico, Thomas Partey'in kendi kalesine ve Kevin Volland'ın golüne engel olamayınca sahadan puansız ayrıldı ve ilk mağlubiyetini aldı. Gruptaki 5. maçta Juventus'a deplasmanda 1-0 mağlup olan İspanyol ekibi, son maçında Lokomotiv Moskova'yı 2-0'la geçti.

        Premier Lig'de yoluna namağlup devam eden son şampiyon Liverpool ise Napoli, Salzburg ve Genk'le E Grubu'nda mücadele etti. Klopp'un öğrencileri 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederek 13 puanla bir üst tura lider çıktı.

        Devler Ligi'ne Napoli'ye 2-0 mağlup olarak başlayan Liverpool, ikinci maçında ise Red Bull Salzburg'u evinde 4-3 mağlup etti. Üçüncü hafta karşılaşmasında Genk'i deplasmanda 4-1'le geçen Liverpool, dördüncü maçında yine Genk'i evinde 2-1 mağlup etti. Napoli ile evinde 1-1 berabere kalan Liverpool, son hafta mücadelesinde Salzburg'u 2-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ