Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Londra'da Cumhuriyet'e yakışır muhteşem balo

        Cumhuriyetin 100'üncü yıldönümü, İngiltere’nin başkenti Londra’da da büyük coşkuyla kutlandı. National History Museum'da (Doğal Tarihi Müzesi) muhteşem bir Cumhuriyet Bayramı balosu düzenlendi. Cumhuriyet Bayramı balosu, National History Museum'da bu türde düzenlenen ilk etkinlik oldu.

        Atölye Grup tarafından düzenlenen etkinlik, Türk Eğitim Vakfı İngiltere, Galatasaray Eğitim Vakfı ve Boğaziçi Mezunlar Derneği işbirliğiyle düzenlendi. Baloya Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ve çok sayıda davetli katıldı.

        REKLAM

        "NE MUTLU Kİ ATATÜRK'ÜN MİRASI HÂLÂ GELECEĞE IŞIK TUTUYOR"

        Açılış konuşmasını yapan Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, “Dünyanın dört bir yanındaki Türklerin kalbi ikinci yüzyılda daha güçlü bir Türkiye için atıyor. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşuyla birlikte kısa sürede modern bir devlet olarak sahneye çıktı. Ne mutlu ki Atatürk'ün mirası hâlâ geleceğe ışık tutuyor. Cumhuriyet nesli olmaktan hep birlikte gurur duyuyoruz" diye konuştu. Ertaş, dünyanın her yerindeki Türk toplumunun, Türkiye'nin daha da gelişmesi ve daha başarılı olması için birlikte çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

        Sevcan Ertaş - Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş - TEV UK Kalkınma Komitesi Başkanı ve Kurucu Üyesi Şule Arınç

        "UMARIM İKİNCİ YÜZYILI DAHA DA İYİ OLUR"

        Gecede İngiltere'nin Ankara Eski Büyükelçisi Peter Westmacott da Türkçe bir konuşma yaptı. Türkiye'nin İngiltere açısından önemli bir partner olduğuna dikkat çeken Westmacott, "Türkiye Cumhuriyeti harika bir birinci yüzyıl geçirdi. Umarım ikinci yüzyılı daha da iyi olur" dedi.

        Katılımcılara sevilen şarkılarını seslendiren ve piyano çalan Karsu’nun yer aldığı ve DJ Can Hatipoğlu'nun müzikleriyle renk kattığı balonun sunuculuğunu ise SHOW TV'nin 'Bu Sabah' programının sunucuları Ebru Akel ile Murat Güloğlu yaptı. Baloda; iki Galatasaraylı, bir Beşiktaşlı futbolcunun ve A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları tarafından imzalanan formalar açık artırmayla satışa çıkarıldı.

        Karsu

        Galatasaraylı oyuncuların imzaladığı 100'üncü yıl özel forması ile A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncularının imzaladığı kaptan Eda Erdem'e ait formalar 10'ar bin sterline, Galatasaraylı Mauro Icardi'nin tüm oyuncular tarafından imzalanmış forması 7 bin sterline, Beşiktaşlı futbolcuların imzasını taşıyan 100'üncü yıl özel forması ise bin sterline satıldı.

        Ebru Akel - Murat Güloğlu

        Ünlü mimar Rıfat Baltaoğlu’nun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını Cumhuriyet altını üzerine resmettiği 'Ata' adlı eseri açık artırmada satılan eserler arasında yer aldı. Gecenin tüm geliri 100 öğrenciye burs olarak verilecek.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ