Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Funda Arar: ‘Pop müzikte zıpır şarkılara ihtiyaç var’

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        Funda Arar’ın Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği konser öncesi kulisine konuk olduk. Konser günlerinde heyecanı tavan yapan Arar’ın konser günleri yemek yemediğini biliyor muydunuz? Peki sanatçının kuliste çiğ kuruyemiş, beyaz leblebi, çay, kahve ve laktozsuz süt olmadan yapamadığını? Sahneye beş dakika kala odadan herkesi çıkardığını? Bunların yanında Funda Arar, “Ayna karşısında pek çok kadının aksine daha az vakit geçiriyorum” diyor. Giyeceği kıyafette rahatlığa ve şıklığa önem veren sanatçı, eşi Febyo Taşel’i evden çıkarken hiç bekletmediğini dile getirirken “Özel yaşantınızda ‘Şöhretim’ havalarında dolaşırsanız çevrenizde insan kalmaz” diyerek mütevazılığını koruduğunu belirtiyor.

        Harbiye’de verdiğiniz konser yağmura rağmen oldukça ilgi gördü. Harbiye sizin için nasıl bir anlam taşıyor?

        Bugüne kadar Harbiye’de 10’dan fazla konser verdim ama her seferinde ilk çıkıyormuş gibi heyecan yaşadım. Cuma günü de durum bundan farksız değildi. Harbiye’nin atmosferini kelimelere dökmek hiç kolay değil. Burası sanatçıların er meydanı. Bu meydanın kıymetini bilmek lazım.

        Sahneye çıkmadan önce ne tür hazırlıklar yapıyorsunuz?

        İlginç uğurlarım yok. Ancak duyduğum heyecanı kelimelerle ifade edemem. Saç, makyaj, kostüm derken ciddi bir telaş var. Kulisteki tatlı telaş benim hoşuma gidiyor. İnanır mısın konsere çıkana kadar kalp çarpıntım geçmiyor. Konser esnasında kalbimin atışını bile hissediyorum ama bütün bunlar 2-3 şarkı sonra geride kalıyor.

        Müzik kariyerinizde 17 yılı geride bıraktınız. İlk çıktığınız günden bu güne kadar geldiğiniz noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Her dönem kendim olmaya çalışıyorum. Müziği hesapsız kitapsız, ilk günkü aşkla yapıyorum.

        Günümüz sanatçılarının şöhretin sihirli dünyasına kendilerini kolayca kaptırabildiğini görüyoruz. Neler söyleyeceksiniz?

        Bedensel ve ruhsal olarak şöhretin sihirli dünyasına hiç kapılmadım. Sonuçta insan beşer, kuldur şaşar. Şöhret gerçekten tehlikeli bir şey. Eğer kendinizi ruhsal, düşünsel olarak bastırmaz ve eğitmezseniz kolayca tepetaklak olabilirsiniz. Şöhret kolay taşınacak bir şey değil.

        Binlerce hatta milyonlarca kişi tarafından sevildiğinizi bilmek sanatcıda nasıl bir his uyandırıyor?

        ‘Sanatçı olmak istiyorum’un altında ‘arsızca hep sevilme duygusu’ var. Bende de arsızca hep sevilme duygusu var. Ego dediğimiz şey bu zaten. Böyle bir duygu var bende ama egomu yıllar içerisinde yeterince törpüledim. Hâlâ da törpülüyorum. Egonu törpülemeyi bıraktığın an bittiğin andır.

        Özellikle göz makyajına önem veren Funda Arar’ın sahneye hazırlanması yaklaşık iki saat sürüyor.

        ‘Yenikapı mitingi mucizevi bir şeydi’

        Funda Arar darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin isimlerine barkovizyonda yer verdi.

        Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılanlar arasındaydınız. Bu buluşmaya dair ilişkin neler söyleceksiniz?

        Her türlü siyasi görüşe mensup 500 sanatçının Yenikapı’da buluşması mucizevi bir şeydi. Demokrasi açısından umut verici. Müziğin iyileştirici gücüne de sarılmayı ihmal etmemeliyiz.

        ‘Klasik Batı müziği icra etmiyoruz’

        Cahit Berkay’ın HT MAGAZİN’e verdiği röportajda Tarkan, Kenan Doğrulu ve Mustafa Sandal gibi isimleri de katarak “Pop sanatçıları ergen müziği yapıyor” sözleri şu sıralar gündemi meşgul ediyor. Pop müzik yapan biri olarak neler söyleceksiniz?

        Piyasada ergen şarkılarına da ihtiyaç var. Bu isimler insanları peşinden sürüklüyor. Hem Kenan Doğulu ve Tarkan’ın çok sayıda sağlam şarkısı var. Sektörde popüler kültüre hizmet eden şarkılar da lazım. Popçular olarak hepimiz popüler müziğin içerisindeyiz. Popçular olarak klasik Batı müziği icra etmiyoruz ki. Popüler müzik yapıyoruz. Klasik Batı müziği icra etsek bu eleştirilebilir bir duırum olabilir. Burada ne eleştiriliyor, anlam veremedim. Pop müzikte zıpır şarkılara da ihtiyaç var.

        ‘Günde 40 şınav çekiyorum’

        Fiziğinizi muhafaza etmek için özel bir çaba harcıyor musunuz?

        Düzenli bir şekilde spor yapıyorum. Sağlıklı beslenmeyi de ihmal etmiyorum. Son dönemde fit bir vücuda sahip olabilmek için de şınav çekmeye başladım. Program dahilinde günde ortalama 30 ila 40 şınav çekiyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ