Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar "İlker'le yeniden bir araya gelmemiz mümkün değil"

        Manken ve oyuncu Özge Ulusoy, zor günler geçirdi. Önce evlilik planları yaptığı sevgilisi İlker İnanoğlu’ndan ayrıldı, ardından Yavuz Bingöl ve Ahu Türkpençe ile başrollerini paylaştığı ‘Ateşe Yürümek’ adlı dizisi yayından kalktı. Sezonun en iddialı yapımlarından biri olarak gösterilen dizinin dört bölüm sonra final yapması, Özge’yi çok üzdü. Bu gelişmelerin ardından İstanbul’dan kaçıp mavi tura çıkan Ulusoy, tatil dönüşü yaşadığı bu süreci HT Magazin’e anlattı.

        *** İddialı bir dizide oynuyordunuz. Çok çabuk bir şekilde yayından kalktı. Sizce dizinin tutmamasının nedeni neydi?

        Evet iddialı bir diziydi. Çok da iyi bir ekiptik. Yavuz Bingöl, Ahu Türkpençe, Şerif Sezer, Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimler vardı. Konusu da çok güzeldi. Ama bu dizi işleri pek belli olmuyor. Yayın günü pazardı. O gün maçlar oluyordu ve ligin de son haftalarıydı. O yüzden tutmadı.

        *** Konservatuvarda bale eğitimi aldınız. Ama balerin olmak yerine mankenlik ve oyunculuk yapmayı tercih ettiniz. Neden balerin olmak istemediniz?

        Baleyi sakatlanıp bıraktım. Diz kapağım çıktı. Aslında geri dönebilirdim ama tam o sırada güzellik yarışmasına girdim. Bu vesileyle 2003 yılından itibaren profesyonel mankenlik yapmaya başladım. Podyuma ilk kez Cengiz Abazoğlu defilesiyle çıktım. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi Bölümü’nde okudum. Ayrıca, Ayla Algan’dan ders alarak oyunculuğa başladım. Bundan sonrası için de work shop’lara katılarak oyunculuk konusunda kendime yatırım yapmak istiyorum.

        "MANKENLİĞİN İTİBARI ARTTI"

        *** Diğer yandan mankenliğe de devam ediyorsunuz...

        Devam ediyorum ve çok da keyif alıyorum. Mankenlik, doğru yapıldığında keyifli bir meslek. Bu sayede dünyada çok yeri gezdim. Bana çok artısı oldu. Tüm tasarımcıların ve iyi firmaların defilelerine çıktım. Mankenlikte güzel bir yerde olduğuma inanıyorum, inşallah oyunculukta da güzel bir yere gelirim.

        *** Modellikten para kazanılıyor mu?

        Sektörün krizde olduğu söyleniyor. Ecet, geçen sene kriz vardı, ama bu sene sektör daha canlı. Şu anda işler gayet iyi. Yılda iki kere Fashion Week yapılıyor. Bu sayede piyasa hareketlendi, güzel işler çıkıyor.

        *** Mankenlerin imajı son dönemlerde biraz zedelendi. Siz buna katılıyor musunuz?

        Aksine, son dönemde mankenlerin imajı düzeldi. Yeni jenerasyon mankenler, yani Ece Sükan, Ahu Yağtu, Sedef Avcı, Hande Subaşı gibi isimler, daha eğitimli ve birikimli. Arada kayıp bir dönem oldu. Ama eski modeller de iyiydi. Ben Sema Şimşek, Ebru Ürün gibi isimleri örnek aldım mesela. İmajı bozanlar ‘manken’ adı altında gezenlerdi. Kurunun yanında yaş da yandı. Bir ara herkes “Mankenim” demeye başlamıştı. Şimdi artık “Mankenim” demiyoruz “Modelim” diyoruz.

        *** Siz de dahil olmak üzere modellerin çoğu oyuncu oluyor. Sebep ekonomik mi, başka bir nedeni de var mı?

        Dünyanın her yerinde bu böyle... Charlize Teron, Cameron Diaz da modellikten geldi. Oyunculukta da görsellik ön planda. Ayrıcı, sırf modeller oyuncu olmuyor. Tenis hocalığından, doktorluktan oyunculuğa geçenler de oluyor.

        *** Bir dönem, güzel ve yakışıklı oyuncu yok diye eleştiriler vardı. Modeller bu açığı mı kapatıyor?

        Gerçekten öyle oluyor. Dizilerdeki başrollere bakarsanız, çok da başarılı insanlar var. Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Sedef Avcı, Selma Ergeç gibi isimler mankenlikten geldiler ve İyi dizilerde, iyi performans sergiliyorlar.

        "İLKER’LE ÇOK İYİ ANLAŞIYORDUK"

        *** Önce İlker İnanoğlu ile ilişkiniz bitti, sonra diziniz yayından kalktı. Mutsuz olduğunuz söyleniyor. Öyle misiniz?

        Ben gayet keyifli ve mutluyum, her şey yolunda. Her ilişki bitebiliyor, evlilikler de bitebiliyor. Bir ara “Acaba mı” diye bir geçiş dönemimiz oldu, ama şimdi tamamen bitti. Allah ikimizin de yolunu açık etsin.

        *** Tekrar barışmanız söz konusu mu?

        Yok, artık sanmıyorum.

        *** Sorun sizin evlilik istemeniz, İlker Bey’in istememesi miydi?

        Hayır, onunla ve evlilikle alakalı bir konu değildi. Bambaşka bir konuydu. İlişkiler başladığı gibi bitebiliyor. Hayırlısı olsun. Evli gibi değildik onunla. Uzun süren bir flörttü bizimki. Yaş farkı sorunumuz da yoktu. Çok iyi anlaşıyorduk.

        *** İlker Bey ile bir dergiye cüretkâr pozlar vermiştiniz. İleride bu pozlar karşınıza çıktığında sizi rahatsız eder mi?

        İkimiz de profesyoneliz. Zaten ben modelim. O da oyuncu. Aramızda kötü bir şey yok.

        "Tolgahan’la aramızda hiçbir şey olmadı"

        *** Tolgahan Sayışman’la aranızda bir yakınlaşma olduğu söylendi...

        Tolgahan 9 yıllık arkadaşım. Hatta, çok da iyi arkadaşımdır. Aramızda o anlamda hiçbir şey yok.

        *** Tolgahan “Her şey olabilir” diye bir açıklama yapmıştı...

        O tam olarak ne dedi bilmiyorum. Gerçekten hiçbir şey olmadı aramızda. Ne düşündüğünü bilmiyorum ama o benim arkadaşım.

        *** Bu arada 15 gün mavi tura çıktınız. Bu bir kaçış mıydı?

        Biraz İstanbul’dan uzak kalmak istedim. Hem ilişkimin hem dizinin bitmesiyle tatil için zaman buldum. Bu zamanı değerlendirmiş oldum.

        "Formunun sırrı genlerinde"

        *** Her zaman formda görünüyorsunuz. Bunun sırrı ne, özel bir program uyguluyor musunuz?

        Hareketli biriyimdir. Spor yapıyorum, tenise başladım. Bir de bu ara çok seyahat ettim. Beslenmeme de dikkat ediyorum. Aslında bu biraz da genetik bir durum... Ailemde de herkes zayıf, ince yapılı ve uzun boylu. O yüzden kilo problemim yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ