Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Mehmet Aslan: "Babamla gurur duyarım"

        HT MAGAZİN/ Neziha KARTAL

        Oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı savaş açtı. ‘Gel Kardeşim’ adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Aslan, “Gençliğin en önemli sorunu olduğu için bu meseleye el attım” dedi. MHP’den siyasete giren Aslan, oyunculuğa da devam edecek.

        ‘BU KADAR İLGİ BEKLEMİYORDUK’

        Uyuşturucuya karşı ‘Gel Kardeşim’ adında bir sosyal sorumluluk projesi başlattınız. Nasıl doğdu bu proje?

        Siyasete girmeye karar verdikten sonra “Ülkem için neler yapabilirim?” diye düşündüm. Sonuçta genç bir siyasetçiyim. Kafamda bir sürü proje vardı ve gençliğin en büyük sorununun madde bağımlılığı olduğunu gördüm. Uyuşturucu en büyük terör. Uyuşturucuyla ilgili bir sürü çalışma vardı. “Farklı ne yapabiliriz?” diye düşündük. O noktada da ‘Gel Kardeşim’ projesi çıktı.

        Projeye geri dönüşler nasıl oldu? Nasıl tepkiler aldı?

        Ses getireceğini biliyorduk ancak bu kadar ilgi beklemiyorduk. Bu kadar büyüyüp beni aşıp gönüllülerle bu kadar genişleyeceğini de düşünmemiştik. Bu, aslında siyaset üstü bir konu. Başlarken bir şirketle anlaştık ancak faaliyetlerimiz için üniversiteleri ayarlaması amacıyla şirketle hiç görüşemedik. Siyasete pozitif bir konuyla girmek istedim ve oluşan ilgiden mutluyum. Projemizin sloganı “Uyuşturucu din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayırt etmez; öldürür.” Biz de bağımlının kim olduğuna bakmaksızın elimizden gelen yardımı gösteriyoruz.

        “Bu kadar ilgiyi beklemiyor dum” dediniz. Sizce bu ilgide tanınan ve sevilen bir oyuncu olmanızın katkısı var mı?

        Geminin kaptanı benim. Dümeni ben tutuyorum. Nerede yelken açtığını iyi bilmek lazım. Sevilen ve göz önünde olan biri bir şey söylediğinde daha ilgi çekiyor. Bu, bütün dünyada böyledir. Hollywood starları da bir konuyla ilgili proje geliştiriyor ve kendilerini o projeye adıyorlar. Bende de öyle bir şey olduğu için ve samimiyetimden dolayı ilgi uyandırdı.

        ‘ÖNEMLI OLAN KALPLERE GIRMEK’

        Siyasete girişiniz yakın çevrenizde nasıl karşılandı?

        Arkadaşlarım arasında bana “Hata ettin. Siyasi görüşünü belli ettin, bittin” diyenler oldu. Bense “Siyasetimi belli ettim asıl şimdi başladım” cevabını veriyorum. Kendini kabul ettirdikten sonra insanlar sana saygı duyarlar. Ben Galatasaraylıyım ama beni seven milyonlarca Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı var. Çok fanatik olan “Galatasaraylılığı beni ilgilendirmez” diyor. Siyasette de “Onun siyaseti beni ilgilendirmez, ben onu seviyorum” dedirtmeyi başarabilmek istiyorum. Benim için önemli olan kalplere girmek.

        Siyasete atılınca “Mehmet Aslan oyunculuğu bıraktı” gibi bir algı oluştu. Oyunculuğa devam edecek misiniz?

        Normalde insan 1 üniversite okur, ben 3 tane okudum. Ben bir şeyi öğrenmeden yapmam. Yapacağıma inandığım işi de yaparım. Ticaret hep vardı, oyunculukla beraber gitti. Birinin diğerinin önüne geçtiği zamanlar oldu. Çok yönlü olmak her zaman karakterimde olan bir şeydi. Siyasetçi olmam sinema filmi çekmeme engel değil. Sen organize olduktan sonra neden olmasın? Çok yoğun bir hayatım var ama kaotik değil.

        ‘Oğlum olursa adını Burak koyabilirim’

        ‘Doktorlar’ dizisindeki Burak karakteri ile özdeşleştiniz. Sizin için özel olan bir karakter mi Burak?

        Bir şarkıyla çok meşhur olmuş şarkıcılarvardır. Şarkısıyla özdeşleşmiştir ama o şarkıyı hiç beğenmez. Ben bunu hep nankörlük olarak gördüm. Dünyada en çok tekrarı yayınlanan diziden bahsediyoruz. Bence bir başarı öyküsü. Burak,yere bakan yürek yakan biriydi. O yüzden çok sevildi. Ben de seviyorum. Oğlum olsa adını Burak koyabilirim.

        BABAMLA GURUR DUYARIM

        Babası veya annesi başarılı olan insanlar onların çocuğu olarak anılır. Fahrettin Aslan’ın oğlu olarak siz bu durumu aştınız mı?

        Babamla birbirimize çok büyük bir zaafımız vardı. Bu durum çoğu insanın nefsine dokunur ama ben gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanı da olsam Oscar da alsam “Fahrettin Aslan’ın oğlu Oscar aldı” diyecekler. Bundan hep gurur duyacağım. Hep söylüyorlar; ben oyunculuğa tepeden inme gelmişim. Bütün dizilerim uzun sürdü. Eskişehir’deki insana ne Fahrettin Aslan’ın oğlundan? O torpille izlemez ki. Ben yaptım ve tuttu, bu kadar basit. ‘

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ