Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Ünlü oyuncu İsmail Demirci HT MAGAZİN'e konuştu

        HABERTÜRK MAGAZİN / Neziha KARTAL

        SHOW TV’nin yeni dizisi ‘Fabrika Kızı’nın Ferhat’ı İsmail Demirci, “Ferhat aradığımız Türk erkeği. Yılmaz Güney’in oynadığı karakterlere benziyor. İnsan bir adam” diyor.

        SHOW TV’nin ilgiyle izlenen yeni dizisi ‘Fabrika Kızı’nda Ferhat karakterini canlandıran sevilen oyuncu İsmail Demirci, dizi ve kendisi hakkında merak edilenleri HT Magazin’e anlattı.

        ’Kurtlar Vadisi’nden sonra ‘Fabrika Kızı’nda komedi yapmak ilginç bir deneyim oluyor mu?

        Olabildiğince farklı karakterleri oynamaya çalışıyorum. “Aynı şeyi oynayayım, hayatımı kazanayım” demek kolay. Ben zor olanı yapmayı seviyorum. Amacım hep farklı rollerde oynamak. Jönden çok karakter oyuncusu olmayı tercih ederim.

        Jönler hep benzer rollerde oynuyorlar. Bunun için mi istemiyorsunuz?

        Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum ama jön dediğimiz tek tip karakter oynar. Ben o jön algısından çıkıp karakter oynamak istiyorum.

        ‘SENARYO ÇOK GERÇEKÇI’

        ’Fabrika Kızı’nda olmanızı sağlayan şey neydi?

        Çok samimi ve gerçekçi bir senaryo. Özlediğimiz duyguları barındırıyor. Canlandırdığım karakteri de beğendim. Sokaktan gelmiş karakterleri severim, çünkü ben de sokaktan geldim.

        Dizide canladırdığınız Ferhat nasıl biri?

        Ferhat dürüst ve her zaman yalan söylemediğine emin olacağınız bir adam. Düzgün ve komik. Mizah tarafı olan zeki biri olduğundan onu canlandırmayı seviyorum. Yılmaz Güney’in oynadığı karakterlere

        benziyor. Sert ama bir yandan da yumuşak ve anlayışlı. Sert ama bir kadına vuracak kadar değil. Çünkü bir kadına vurmak hayvanlık! Aslında Ferhat aradığımız Türk erkeği. İnsan bir adam.

        Ferhat’la benzeyen yönleriniz var mı?

        Yok, olsaydı oynamak istemezdim. Bana benzeyen birini oynamak hiç eğlenceli değil.

        ‘KOMEDİ TİPLE DEĞİL, RUHLA ALAKALI’

        1.92 boyundasınız. Bu oyunculukta seçim alanınızı kısıtlıyor mu?

        Mizah duygusu bir damardır; varsa vardır, yoksa yoktur. Dünyadaki komedi oyuncularının çoğu kısadır ama bu hep böyle olmak zorunda değildir. “1.75’lik jön olmaz” demiyorsak, “1.90’lık komedi oyuncusu olmaz” da dememeliyiz. Şu an deniyorum, olup olmayacağına seyirci karar verecek. Komedi boyla, tiple değil, ruhla alakalı bir şey.

        Bir önceki projeniz ‘Serçe Sarayı’nda oldukça kötü bir karakteri canlandırdınız. Çok kısa bir aradan sonra gelen Ferhat karakterini insanlar yadırgar mı?

        Sanmıyorum. Eğer doğru bir şey veriyorsanız bizim insanımız alır. İşimi iyi yaparsam seyirci buna takılmaz. Ben işimi iyi yapmaya çalışıyorum. Orada çok kötü bir adamdım, daha önceki işimde kahramandım. Her seferinde seyirci kabullendi. Şimdiye kadar kariyerimde tek bir şey oynamadım. Tek tip oynayacaksam bu işi yapmak istemem. Hayatım boyunca iyi veya kötü adamı oynayacaksam oyunculuk yapmanın manası yok. Her kötünün bir sebebi vardır. Hiçbir kötü sebepsiz değildir. Bu sebeplere dayandırıyorsanız kötü adam da sevilir. Biz karton kötülere alışmışız ama kötü adamların sebepleri varsa “Bunları yapıyor ama aslında haklı” diyorsak kötü adamdır.

        Ferhat’ın kötü yanları var mı?

        Ferhat’ın da kötü yanları, zayıflıkları var. Zaten bu zayıflıkları yakaladığımızda tipten çıkıp karakter oluyor. Her insanın zaafları var. Hiçbir insan mükemmel değil. Bunun gerçekliğini sağlayabilirseniz her rol keyiflidir. Seyirci, “Ferhat’a bak aynı bizim gibi bir insan” derse sizi sever.

        "SEYİRCİYE SAMİMİYET VAAT EDİYORUZ"

        ’Fabrika Kızı’nı diğer dizilerden ne ayıracak?

        Olmayan dünyalar göstermiyoruz. Malikânelerde geçen bir dizi değiliz. Diziyi zamanında kapatılmış bir fabrikada çekiyoruz. Oranın ruhu var ve biz o ruh üzerinden bir şeyler yapıyoruz. Gerçek bir hikâyeyi oynuyormuş gibi hissediyoruz. Seyirciye samimiyet vaat ediyoruz.

        Reyting korkunuz var mı?

        Reytingi umursayan bir oyuncu değilim. “İleride çocuklarıma göstereceğim bir şey yapıyor muyum?” diye bakarım. Gerisi seyircinin takdiridir. Ben önce gurur duyacağım bir şey yapmak istiyorum. Bu, reytingden daha önemli.

        "FULYA'YLA ENERJİMİZ TUTTU"

        Dizide Ferhat ve Aylin hiç anlaşamıyor. Sizin ekiple aranız nasıl?

        Aylin’i oynayan Fulya Zenginer’le enerjimiz gerçekten tutuyor. Meseleye aynı yerden bakıyor, aynı ciddiyetle yaklaşıyoruz. İyi oyuncudan önce iyi insan olmak lazım. İyi oyuncu olunur, oyunculuk öğrenilebilen bir şey ama iyi insan olmak çok farklı bir şey. Fulya iyi bir insan. Bu dizide gerçekten çok tatlı insanlarla çalışıyorum, hep böyle olmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ