Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Açalya Samyeli Danoğlu: Kadınlar doymuş erkek istiyor

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        Almanya'nın Münchberg kasabasında 1991 yılında dünyaya gelen Açalya Samyeli Danoğlu’nun henüz 13 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye yerleşmesi hayatındaki kırılma noktası oldu. 2012 yılında katıldığı Miss Turkey Güzellik Yarışması’nda birinci olan Danoğlu, ünlü yönetmen Selçuk Aydemir’in kendisine güvenip ‘İşler Güçler’ ve ‘Düğün Dernek’ gibi fenomen olan yapımlarda rol vermesiyle sektörde adını duyurmayı başardı. Son olarak ‘Düğün Dernek 2: Sünnet’te yer alan tescilli güzelle Cihangir’de buluştuk.

        ■ 4 Aralık’ta vizyona giren ‘Düğün Dernek 2: Sünnet’ filmi üç haftada 5 milyonu aşkın kişi tarafından izlendi. Ne hissediyorsunuz?

        İlk filmde ulaştığımız yedi milyona yakın gişe rakamından sonra ekip olarak hepimizde serinin ikinci filminde de bu yönde bir beklenti oluşmuştu. Bana göre de kahkahalar eşliğinde çektiğimiz Düğün Dernek 2: Sünnet ilk filmden daha iyi oldu. İnsanların beğenisini kazanacağımızı, ilk filmdeki talepten dolayı bekliyorduk.

        Ahmet Kural ve Murat Cemcir her türlü insanları gözlemleyebilecek mekânlarda geziyorlar. Toplumda insanların nelere güldüğünü çok iyi analiz edebiliyorlar. İkisi de samimi, esnaf ruhlu ve halktan insanlar. Hal böyle olunca insanlar, bu filmde kendilerini buluyor. Yönetmen ve senaristimiz Selçuk Aydemir’in de kalemi de çok güçlü.

        "AHMET ESNAF, MURAT İSE BEYİN"

        ■ Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in uyumu için neler söylersiniz?

        Bu devirde böyle bir dostluğun olduğuna onları görmeseydim, inanmazdım. Ahmet esnaf, Murat ise beyin gibi geliyor bana. Hal böyle olunca birbirlerini tamamlıyor ve başarıya ulaşıyorlar. Birbirlerini de daha iyiye ulaşabilmek adına sürekli telkin ediyorlar. Bu ikili bizlere dostlar arasında çekememezlik olamayacağını gösterdiler. Birinden birinin sevgilisi olsa veya evlense ne olur bilemiyorum. Evlendiği kişi birinden birini kıskanabilir. (Gülüyor)

        "NİYETİMİZ EVLENMEK"

        ■ Yönetmen ve senaristiniz Selçuk Aydemir nasıl bir kişilik?

        Mükemmeliyetçi bir insan olduğunu söyleyebilirim. Sert bir yapıya sahip ama aynı zamanda iyi bir gözlemci. İyi nokta atışı yapıyor. Onun eleştirel tavrı sayesinde kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.

        ■Kariyer anlamında kendinizi nasıl görüyorsunuz?

        Daha yolun başında olduğumu düşünüyorum ama ‘Düğün Dernek 2: Sünnet’le bazı şeyleri kırdığımı ve kendimi bulduğumu düşünüyorum. Otokontrollüyüm, ağzımdan çıkan kelimelere dikkat ediyorum. Taklit edilebilir bir şeyim yoktur.

        ■ Erman Ademoğlu ile nişanlısınız, evliliği düşünüyor musunuz?

        Erman bey’in en çok hangi özelliği sizi etkiledi? Erdem’in en çok zeki ve esprili bir adam olması beni cezbetti. Bu işler kısmet ama niyetimiz evlenmek. Bana her konuda yaşam koçluğu yapıyor. Allah herkese doymuş erkek nasip etsin.,

        ■ Doymuş erkek derken?

        "PODYUMU SEVMİYORUM"

        ■ Modellikle başladınız ama podyumlarda sizi çok fazla göremiyoruz. Neden?

        Zaman zaman çeşitli defilelere çıkıyorum ama herkes her şeyi yapamaz, yapmamalı. Bir şeyi seviyorsan yapmalısın ve ben mankenliği sevmedim, podyumlarda kendimi mutlu hissetmiyorum. Kendimi podyumlara ait hissetmiyorum. Oyunculuk ağır bastı. Bir de illa her uzun boylu olan kız manken olmalı kuralına, düşüncesine de karşıyım.

        "DİZİ İŞİNDE SEÇİCİYİM"

        ■ Bu sezon neden ekranda yoksunuz?

        Birtakım görüşmeler yapıyorum, 2016’da bir projede yer almam kuvvetle muhtemel. Dizilerin kolayca yayından kaldırıldığını göz önüne aldığımızda hangi dizide yer alacağım çok önemli. Dizi konusunda seçici davranıyorum. Tiyatroyu da istiyorum ama kendimi geliştirmem lazım. Aksiyon filmlerinin de ilgimi çektiğini söylemek isterim.

        ■ 2012’de katıldığınız Miss Turkey’de birinci olmanız hayatınızı nasıl değiştirdi?

        Miss Turkey benim miladım oldu. Bu yarışmaya katılmadan önce içime kapanık, çekingen bir kızdım. Bunu aştım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ