Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri 2023: Ekim ayı mazot ve gübre desteği ne kadar, hesaplara yattı mı ve ne zaman yatacak?
        1

        Resmi Gazete'de yayımlanan "Hububatta 2023 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2023 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" ile mazot ve gübre desteği yeniden gündeme geldi. İşte mazot ve gübre desteği hakkında merak edilenler...

        2

        BAKAN YUMAKLI DUYURDU:

        Yumaklı, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

        "Hububat üreticilerimizin kışlık ekimler için hazırlık dönemi başında ihtiyaç duyduğu mazot ve gübre desteği, bugün itibarıyla Ziraat Bankası kartlarına tanımlandı. Çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı ve bereketli olsun."

        3

        DESTEK ÖDEMELERİ ERKENE ÇEKİLDİ

        Mazot ve gübre destekleme ödemeleri, 15 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren "2023 Yılı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" ile ekim öncesine çekilmişti.

        4

        Bu kapsamda, bakanlığımızca yapılan yeni uygulamaya göre 2023 yılı hububat grubu (arpa, buğday, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik) ürünleri eken üreticilerin mazot ve gübre destekleri, 3 Ekim itibariyle Ziraat Bankası tarafından verilen kartlara tanımlanmaya başlandı. Çiftçiler bu desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekler.

        5

        Desteklerden faydalanacak olan çiftçilerin internet bankacılığından ya da bankanın şubelerine başvuru yapmaları yeterli olacak.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ