Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MEB'den AÖL sınavı açıklaması! AÖL sınavları iptal mi oldu, neden iptal edildi ve son durum ne oldu? 2022 Açık Lise sınavları tekrarlanacak mı?
        1

        AÖL 1. dönem sınavları 20 Aralık itibarıyla tamamlandı. Yaklaşık 600 bin öğrencinin katılım sağladığı vize sınavlarında 60. bin kişinin kopya çektiği belirten MEB, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, "AÖL sınavları iptal mi edildi? MEB ile AÖL sınavları tekrar mı edilecek?" İşte detaylar...

        2

        AÖL SINAVLARI İPTAL Mİ EDİLDİ?

        Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) kayıtlı olan 1 milyon 207 bin 930 öğrenciden yaklaşık 600 bini sınavlara girdi. Çevrim içi ortamda 9 Aralık'ta başlayan sınavlar, 20 Aralık'a kadar sürdü.

        3

        Sınavlara erişim sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kopya çekenler tespit edildi. Bunun üzerine 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

        4

        Bakanlık, sınavın uygulandığı sistem üzerinden her öğrencinin hareketini görüntülüyor. Bunun yanı sıra öğrencinin sınav esnasında, bilgisayar ekranında yaptığı tüm işlemler yine sınav sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

        5

        Öğrenci, sınav ekranı dışında başka bir uygulama ya da ekrana geçiş yaptığındaysa bu belirleniyor ve öğrencinin sınavı sistem tarafından anında iptal ediliyor. Bunun yanı sıra bakanlık, sınav sorularını internet üzerinden paylaşarak kopya çektiği anlaşılan öğrencilerin sınavları hakkında da gerekli işlemleri yapıyor.

        6

        2 YIL SINAV YASAĞI!

        Sınavlara girmeye devam eden öğrencilerden kopya girişiminde bulunanlar da sistem tarafından anında tespit ediliyor ve sınavları geçersiz sayılıyor. Gözlemciler Komisyonu tarafından tüm dersleri iptal edilen kopyacı öğrenciler, öğrenim çağı dışında olanlar hariç, 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları’na alınmayacak.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ