Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın Dünyanın en pahalı dergi kapakları
        1

        Magazin dergilerinin dedikodu ve ünlülerden daha çok sevdiği bir şey yoktur. Neyse ki nikahlar ve yeni doğan bebekler Hollywood’daki diğer her şeyden daha iyi satıyor. Bu dergiler okurlarına sözlerini yerine getirebilmek için bir iki özel fotoğrafa milyonlar ödemeye razı. Ünlüler için de bu tarz haberleri satmak paparazzilerden kurtulmak ve medyayı evcilleştirmek için bire bir.

        2

        Daha bebek doğmadan önce prestijli dergiler ilk bebek fotoğraflarının haklarını alabilmek için fiyat vermeye başlıyor. People ve OK! gibi haftalık şöhret hayatı dergileri bu en önemli anları yakalamak için potaya atlıyorlar. Ünlüler bu anlaşmalardan bir servet kazanırken birçoğu aldıkları parayı hayır kurumlarına bağışlamayı tercih ediyor. Örneğin Tom Cruise ve Katie Holmes bebekleri Suri’yi ellerine aldıklarında ilk fotoğraflarını çekme hakkını ücretsiz olarak Vanity Fair’e verdi ve dergi o ay %60 oranında bir satış artışı yaşadı. İşte bu gerçekten kazançlı bir fotoğraftı.

        3

        10. People Magazin'in Kim Kardashian’ın düğünü kapağı: 1.5 milyon dolar

        People Magazine Kim Kardashian’ın 20 Ağustos 2011’deki düğün fotoğrafları için tam 1.5 milyon dolar ödedi. Yani bu 3.327 milyon Türk lirası ediyor. Şov yıldızı Kim Kardashian ile NBA yıldızı basketçi Kris Humphries California’nın Montecito semtinde şatafatlı bir düğünle dünya evine girmişti.

        4

        Düğünün kendisinin 10 milyon dolardan fazla bir paraya mal olduğu konuşuluyordu ve People’ın sadece Kim Kardashian’ı gösteren kapağı 1.5 milyon kopyadan fazla sattı. Maalesef bu evlilik sadece 72 gün sürdü ve Kim çoktan nişanlısı Kanye West ile nikah planları yapmaya başladı.

        5

        9. OK! Magazin’in Eva Longoria ve Tony Parker’ın düğünü kapağı: 2 milyon dolar

        Umutsuz Evkadınları dizisiyle yıldızı parlayan oyuncu Eva Longoria, 2007’de Paris’te San Antonio Spurs basketbol takımının yıldızı Tony Parker ile evlendi. Temmuzda OK! Dergisi 2 milyon dolara mal ettiği bu peri masalı gibi düğünün çok özel fotoğraflarını yayınladı.

        6

        Dergi bunu “Yılın Düğünü” diye duyursa da her peri masalı gibi bu masal da bitti ve çift 2011 yılında boşandı. Çift Paris’in ünlü Saint-Germain-l’Auxerrois kilisesinde yapılan büyüleyici törenle dünya evine girmişti.

        7

        8. People Magazin Mariah Carey ve Nick Cannon’ın gizli evliliği kapağı: 2 milyon dolar

        Artık sır olmaktan çıksa da, çiftin ilişkisi ve planları Nick Cannon Mayıs 2008’de People Dergisi’ne baklayı ağzından çıkarıp evlilik yemini ettiklerini söyleyince duyuldu. İkili Mariah’ın memleketi Bahamalar’da sahilde mükemmel bir gün batımı varken evlendi.

        8

        300 davetli ve 200 güvenlik personelinin katıldığı törende 38 yaşındaki Carey ile 27 yaşındaki Cannon’ın törenindeki fotoğraf haklarını almak için için People Dergisi 2 milyon dolar ödedi ve ikilinin nasıl tanışıp 6 haftalık bir flörtün ardından evlenmeye karar verdiğini anlatan bir de röportaj yayınladı.

        9

        7. OK! Dergisi’nin kapağı; Michael Douglas ve Catherine Zetra-Jones’un düğünü: 2 milyon dolar

        Aralık 2000 yılında OK! Dergisi ünlü Hollywood çifti Michael Douglas ve Catherine Zeta-Jones’un New York nikahının ayrıcalıklı fotoğraflarını çekme fırsatı yakaladı. Ancak bu çekim için ödenen para uzun yıllar medyada tartışmalara sebep oldu.

        10

        OK! Dergisi fotoğrafların hakları için New York plaza otelindeki nikah için çifte tam 2 milyon dolar ödedi ancak aynı zamanda Hello! Dergisi de törenin gizli çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. 2003’te İngiltere’nin Lordlar Kamarası OK! Dergisi'nin lehine bir karar vererek Hello! Dergisi'nin 4 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

        11

        6. People Magazin’in kapağı, Brad ve Angelina’nın ilk evlatlığı Pax’in fotoğrafları : 2 milyon dolar

        Hollywood’un en sevilen çiftinin evlat edindiği bir oğlan çocuğu 2007’de medyayı birbirine kattı. O zaman 31 yaşında olan Angelina Jolie, Brad Pitt ile beraber Vietnam’daki bir yetimhaneden evlat edindi. Jolie erkek çocuğunu adını “huzurlu gök “ anlamına gelen Pax Thein Jolie adını verdi. Haziran 2007’de People Dergisi 2 milyon dolara mal olan bebek Pax’in ilk fotoğraflarını yayınladı ve bebeğin tapılası şirin yüzü kısa sürede kalpleri parçaladı.

        12

        Angelina, daha önce Kamboçya’dan evlat edindiği 4 yaşındaki Maddox ve Etiyopya’dan evlat edindiği 2 yaşındaki Zahara’yı çoktan büyütmeye başlamıştı. Brad ve Angelina Vietnam ziyaretinden, 3 yaşındaki Pax ile dönünce fotoğraflar çekildi.

        13

        5. OK! Magazin kapağı, Matthew McConaughey ve Camila Alves’ın bebeği: 3 milyon dolar

        2008’de Santa Monica’da doğan Levi Alves McConaughey, ünlü çift Matthew McConaughey ve Brezilyalı bikini modelliğinden tasarımcılığa geçen Camila Alves’ın oğlu. Temmuz 2008’de OK! Dergisi bu yeni doğmuş bebeğin çok özel fotoğraflarını yayınlamak için çifte 3 milyon dolar ödedi.

        14

        2008 yılı için önemli bir olaydı ve OK! Dergisi fotoğrafların yanı sıra ikilinin hastane macerasını da özel bir röportajla yayınladı. 38 yaşındaki McConaughey ve o zaman 24 yaşında olan Camila yaklaşık iki yıldır çıkıyorlardı. OK! bu çarpıcı kapakla 550,000 adet sattı.

        15

        4. OK! Magazin kapağı Demi Moore’la Ashton Kutcher’ın düğünü: 3 milyon dolar

        OK! Dergisi’nin Ekim 2005 kapağı ünlü Holywood çifti Demi Moore ve Ashton Kutcher’ın düğün fotoğrafıyla süslüydü. Aralarındaki 15 yaş farka rağmen evlenen çiftin nikah töreninin nasıl olacağını herkes merak ediyordu. Çiftin Kaballah (Yahudi mistisizmi)inanışına göre yapılan töreninde çekilen vintage görünümlü siyah beyaz fotoğraflar için OK! tam 3 milyon dolar ödedi.

        16

        İkili bu parayı evsizlere ev inşa eden Habitat for Humanity adındaki bir hayır kurumuna ve Katrina ve Rita kasırgası mağdurlarına bağışladı. O dönem 42 yaşında olan Demi Moore, Ashton Kutcher ile 100 davetlinin katıldığı Beverly Hills’deki kısa ve geleneksel bir törenle evlendi. Ve OK! fotoğrafları yayınlayana kadar bu törenden başka kimsenin haberi olmadı.

        17

        3. People Magazin kapağı Brad ve Angelina’nın kızı Shiloh: 4.1 milyon dolar

        Haziran 2006’da People Dergisi ünlü Hollywood çifti Angelina Jolie ve Brad Pitt’in Afrika Namibya’da doğan kızı Shiloh Nouvel Jolie-Pitt’in ilk fotoğrafları için çifte 4.1 milyon dolar ödedi. Bu para Brad ve Angelina’nın hayır kurumlarına bağışlandı. People Dergisi bu kapakla tam 2.2 milyon adet sattı ki bu 11 Eylül olaylarında 4 milyon adet sattığından beri People dergisi için en yüksek satış oranıydı. Kapakta, çift bir yatakta yeni doğmuş kızları Shiloh ile uzanırken görülüyor. Bu fotoğraflar bir günde 26.5 milyon kez tıklanarak derginin web sitesini de kilitledi.

        18

        Angelina Jolie ve Brad Pitt çocuklarıyla beraber dolaşırken...

        19

        2. People Magazin’in kapağı, Jenifer Lopez’in ikizleri: 6 milyon dolar

        Jennifer Lopez ve Marc Anthony’nin oğlu Max ve kızları Emme ilk kez 2008’de People Dergisi’nin kapağında görüntülendi. Kapağa Twin Bliss (Çifte saadet)manşeti atılmıştı ve 2 ile 3 milyon arasında kopya satıp 4 milyon online izleyiciye ulaşan dergiye büyük kazanç sağladı. Derginin 12 sayfası Jennifer Lopez ve kocası ünlü şarkıcı Marc Anthony’nin Long Island’daki evlerinde yeni doğmuş ikizleri ve ilk çocuklarıyla çekilen fotoğraflarını içeriyordu.

        20

        Bu fahiş ücretle adları “6 milyon dolarlık bebekler”e çıkan kapak fotoğrafı tarihte o güne kadar çekilmiş en pahalı kapaktı. Ancak bu rekor uzun sürmedi çünkü People Dergisi bir diğer Hollywood çiftinin bebeği için çoktan teklif vermeye başlamıştı.

        21

        1. People Magazin kapağı Brad ve Angelina’nın ikizleri: 14 milyon dolar

        Hollywood’un bir numaralı çiftinin yeni doğmuş ikizleri Vivienne ve Knox Jolie-Pitt’i tuttukları kapak, People Dergisi’ne 14 milyon dolara mal oldu. Fotoğrafların özel yayın hakları bugüne kadar herhangi bir ünlü kapağı için ödenen fiyatların iki katıydı. 2008’in ağustos ayında dergi 2.6 milyon adet satarak 2008’in en çok ve tarihin 4’üncü en çok satılan kapağı oldu.

        22

        Dergi ayrıca çiftin Provence, Fransa’daki Miraval şatosunda geçirdiği hayatı ve 3 haftalık bebeklerini anlatan özel hikaye ve 19 fotoğrafla devam ediyordu. Angelina Jolie 33 yaşındayken ikizlerini Fransa’nın Nice şehrinde temmuz ayında dünyaya getirdi ve ikizlerin fotoğraflarından aldığı 14 milyon doları hayır kurumlarına bağışladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ