Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Eylül 2022 TCMB PPK toplantısı toplantısı Merkez Bankası faiz kararı ne olur? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Merkez Bankası Eylül ayı toplantı tarihi birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Ekonomiyi ve piyasaları yakından ilgilendiren TCMB PPK toplantısı faiz kararının ne olacağı merak konusu oldu. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Eylül 2022 TCMB PPK toplantısı faiz kararı ne olur? Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Başkanlığında gerçekleşecek toplantının tüm detaylarını sizler için derledik. İşte detaylar...

        2

        MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Temmuz ayı Merkez Bankası PPK toplantısı 22 Eylül 2022 Perşembe günü yapılacak. Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı duyurulacak.

        3

        MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NEDİR?

        Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında faiz konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek." ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda eylül ayı içerisinde de faiz artışı beklenmiyor.

        4

        AVRUPA FAİZLERİ ARTIRDI, ABD'DEN SİNYAL GELDİ

        Avrupa Merkez Bankası (RCB) 75 baz puanlık faiz artırımına giderken gerek karar metninde yer alan ifadeler gerekse ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamalarında enflasyonla kararlılıkla mücadele mesajı öne çıktı.

        5

        Bunun yanında Fed Başkanı Jerome Powell da enflasyonu düşürmeye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını belirterek, "İş bitene kadar devam etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu. Enflasyon ne kadar uzun süre hedefin üzerinde kalırsa riskin o kadar büyük olacağını kaydeden Powell, tarihin erken gevşeme politikasına karşı da güçlü bir şekilde uyardığını aktardı.

        6

        SON TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Piyasa beklentilerinin aksine haftalık gösterge repo faizinde indirime gitti.

        TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 14,00 seviyesinden yüzde 13,00 seviyesine indirildi.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ