Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Eylül 2022 TCMB PPK Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Piyasalar Merkez Bankası faiz kararına kilitlenmiş durumda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleştirilecek olan eylül ayı toplantısının tarihi belli oldu. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Eylül 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz kararı ne olur? İşte detaylar...

        2

        MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Temmuz ayı Merkez Bankası PPK toplantısı 22 Eylül 2022 Perşembe günü yapılacak. Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı duyurulacak.

        3

        MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NEDİR?

        Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 14 iken, bu anket döneminde yüzde 12,83 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de bir önceki anket döneminde yüzde 14 iken, bu anket döneminde yüzde 13 olarak gerçekleşti.

        4

        AVRUPA FAİZLERİ ARTIRDI, ABD'DEN SİNYAL GELDİ

        Avrupa Merkez Bankası (RCB) 75 baz puanlık faiz artırımına giderken gerek karar metninde yer alan ifadeler gerekse ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamalarında enflasyonla kararlılıkla mücadele mesajı öne çıktı.

        5

        Bunun yanında Fed Başkanı Jerome Powell da enflasyonu düşürmeye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını belirterek, "İş bitene kadar devam etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu. Enflasyon ne kadar uzun süre hedefin üzerinde kalırsa riskin o kadar büyük olacağını kaydeden Powell, tarihin erken gevşeme politikasına karşı da güçlü bir şekilde uyardığını aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ