Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Mersinli gençler 120 euro ile 5 ülke gezdi

        Üç ay önce Mersin'den Balkanlara gitmek üzere yola çıkan Şahin Geldeç ve Yiğithan Özbaş, otostopla çıktıkları turda 5 ülkeyi ürettikleri el işi ve bileklikleri satarak gezdi.

        DHA'nın haberine göre koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı her türlü tedbirleri aldıklarını ifade eden Mersinli gençler, Kosova'da mola verdi.

        Yaptıkları takıları satarak, hem seyahat eden hem de konaklama masraflarını karşılayan Gelgeç ve Özbaş, otostopla tüm Balkan ülkelerini gezmeyi amaçlıyor.

        ÜÇ AYDA 5 ÜLKE GEZDİLER

        Balkanlar'daki turla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin Geldeç, "Bu şekilde gezmek bizim yaşam felsefemiz. Üç ayda Kosova'ya ulaştık. Türkiye’deymiş gibi hissediyorum kendimi. Kafkasya tarafından biraz daha iyi buralar. Gürcistan’da çok yabancılık çektik. Burası eski Osmanlı toprağı olduğu için bizim insanlarımız da burada. Burası 10 numara" ifadelerini kullandı.

        "PANDEMİ NEDENİYLE KENDİMİZİ BALKANLARA ATTIK"

        Pandeminden etkilendiklerini ifade eden Geldeç, "Pandemi planlarımızı etkiledi. Sınırlar açılınca yola koyulduk. Hedefimiz Japonya’ydı ama Kosova’ya geldik. Normalde biz Azerbaycan’dan, Gürcistan’dan Japonya’ya gidecektik. Pandemi olunca biz de kendimizi Balkanlara attık” dedi.

        "MASKE VE ALKOL İLE PANDEMİYE KARŞI ÖNLEM ALDIK"

        Yiğithan Özbaş da "Mersin’den yola çıktık. Kosova’ya geldik, 4 gün Priştine’de kaldık. Bugün ikinci günümüz Prizren’de. Buradan Arnavutluk’a kadar gideceğiz" dedi.

        Pandeminin kendileri için sorun olmadığını, maske ve alkol ile pandemiye karşı önlem aldıklarını söyleyen Özbaş "Hiçbir sorun olmuyor aslında. Zaten alkol ve maske ile kendimizi koruyoruz. Fazla insanlarla yakın temas kurmamaya çalışıyoruz. Günlük kişisel hijyenimize dikkat ediyoruz. Otostop çekerken de mesafeye dikkat ediyoruz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ