Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Messi Barcelona'dan ayrılıyor! Kararını resmen iletti! - Futbol Haberleri
        1

        La Liga'da şampiyonluğu Real Madrid'e kaptıran, Şampiyonlar Ligi'nde de Bayern Münih karşısında 8-2'lik tarihi hezimete uğrayan Barcelona'da Lionel Messi kulüpten ayrılmak istediğini yönetime iletti!

        2

        İspanyol ve Arjantin medyasında "Messi, ayrılma isteğini Barcelona'ya iletti" başlığıyla yer alan haberlerde, Messi'nin Barcelona Kulübü'ne bir faks göndererek, gelecek sezon takımda devam etmek istemediğini ve sözleşmesinin bedelsiz olarak feshedilmesini talep ettiği belirtildi.

        3

        Barcelona ile son olarak 2017 yılında sözleşme yenileyen Messi'nin normal şartlarda 30 Haziran 2021'e kadar geçerli sözleşmesi bulunuyor.

        4

        Messi ile Barcelona arasında belirsizliği olan en önemli konu, Arjantinli futbolcunun sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesi durumunda daha önceden belirlenen 700 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödeme zorunluluğu olup olmadığı olarak dikkati çekiyor.

        5

        İspanyol basınında, Messi'nin ayrılma kararını bir yıl önce haber vermesi şartıyla sözleşmesindeki 700 milyon Euro'luk serbest kalma bedelinin geçerli olmadığı öne sürülüyor.

        6

        Sport gazetesinde ise Messi'nin faksına hemen cevap veren Barcelona Kulübü'nün, Arjantinli futbolcunun bedelsiz serbest kalma talebinin, "hukuki dayanağı olmadığı" gerekçesiyle reddedildiği yazıldı.

        7

        Barcelona'nın altyapısında yetişen ve genç takım dahil 20 yıldır bu kulüpte olan Messi, 2004'ten bu yana A takım formasını giyiyor.

        8

        Birçok rekora imza attığı Barcelona'nın kaptanlığını yapan Messi'nin, ayrılma kararından dolayı pazartesi günü tüm takıma yapılacak Kovid-19 PCR testine de katılmayacağı ileri sürülüyor.

        9

        PUYOL VE SUAREZ'DEN DESTEK!

        Messi'nin ayrılacağı haberlerinin ardından Barcelona'dan eski takım arkadaşı olan, eski futbolcu Carles Puyol, sosyal medya hesabından "Saygı ve hayranlık, Leo. Benden tam destek, dostum" diye yazarken, Luis Suarez'in de bu mesaja alkış sembolüyle destek verdi.

        10

        BARTOMEU İSTİFA ETMİYOR!

        Arjantin'de yayın yapan TyCSports'un haberine göre Barcelona Başkanı Bartomeu dün yapılan toplantının ardından istifa etme kararı aldı.

        11

        Daha sonra İspanya'da yayın yapan Sport'a konuşan Bartomeu istifa iddialarını yalanlayarak "İstifa etmedim, istifayı düşünmüyorum, görevimin başındayım" ifadelerini kullandı.

        12

        El Chiringuito'nun iddiasına göre Barcelona Başkanı Bartomeu istifa ettiğini açıklarsa Lionel Messi takımda kalacak.

        13

        TARAFTARLAR AYAKLANDI!

        Messi'nin aldığı bu karar Barselona'da da büyük yankı buldu. Barcelonalı taraftarlar Messi'nin ayrılık kararının ardından yönetime tepki göstermek için kulüp binasının etrafında toplanmaya başladı, polis güvenlik önlemleri aldı.

        14

        Katalunya Eyalet Başkanı Quim Torra, Arjantinli yıldıza veda mesajı paylaştı: "Katalonya her zaman senin evin olacak. Bize yaşattığın tüm mutluluk için teşekkür ederiz. Hayatımızın birkaç yılında dünyanın en iyi futbolcusunu izlediğimiz için şanslıyız. Seni asla unutmayacağız Aziz Messi"

        15

        Eski İngiliz milli futbolcu Rio Ferdinand, Chelsea teknik direktörü Frank Lampard'ın Messi transferi için devrede olduğunu açıkladı.

        16

        Katalunya'da yayın yapan Catalunya Radio'nun haberine göre Lionel Messi, Guardiola ile görüşmeler yaptı. Arjantinli yıldız, Manchester City’de oynamak istiyor.

        17

        Haberde Guardiola'nın transfer için Lionel Messi ile konuştuğu belirtildi. Çıkan haberlere göre Manchester City'nin transfer için ayırdığı 300 milyon Euo'luk bütçesi bulunuyor.

        18

        ESKİ BARÇA ÇALIŞANI YENİ ADRESİNİ VERDİ!

        Eski bir Barcelona çalışanı The Athletic'e konuştu ve önemli açıklamalar yaptı. Bunun sadece yönetimle alakalı olmadığını belirten çalışan, "Bu en alt kademeden en üste kadar herkesi ilgilendiriyor. Koeman açıklamalarıyla Messi'yi ikna etmeyi başaramadı. Suarez, Messi'nin en yakın arkadaşı ve onlar Luis'e çok kötü davrandılar" ifadelerini kullandı.

        19

        İsmini vermeyen çalışan ayrıca "Ayrılma konusunda oldukça ciddi" diyerek yeni durağını da söyledi: "Ya Manchester City ya da Inter..."

        20

        FUTBOL DÜNYASI BUNU KONUŞTU!

        Messi'nin ayrılacağı haberinin üzerine eski futbolcular da bu olaya kayıtsız kalmadı.

        21

        20 yıl önce Barcelona'dan serbest kalma bedelini ödeyen Real Madrid'e transfer olan ve İspanya futbol tarihine geçen olaylardan birine imza atan Luis Figo da bu olayı yorumlayarak "Bir başka tarihi an!!!" ifadelerine yer verdi.

        22

        Lokomotiv Moskova bir paylaşım yaparak Messi gündemine ortak oldu. Rusya ekibinden yapılan paylaşımda "Büyük bir sürprize hazırlanıyoruz" denildi.

        23

        İtalya'dan Sampdoria ekibi de Messi paylaşımı yaptı. İtalyan ekibinin paylaşımında "10 numaralı formamız son baktığımızda boştu" ifadelerine yer verdi.

        24

        Brezilya'dan Fluminense de 10 numaralı formalarına Messi yazdırarak bunun fotoğrafını paylaştı.

        25

        Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel de Messi gündemine katıldı. Messi'nin Galatasaray formasıyla bir fotoğrafını paylaşan tecrübeli futbolcu "Haydi onu transfer etmeyi deneyelim" ifadelerine yer verdi.

        26

        İspanyol Leganes ekibi de Barcelona maçından bir fotoğraf paylaştı. Leganes'in paylaşımında "Bustinza'yı çağıralım, sorunu 1 dakikada çözebilir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ