Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Mevlid'i Nebi Haftası konusu nedir? Mevlid'i Nebi Haftası ne demek, önemi nedir, ne zaman başlıyor ve hangi gün bitiyor?
        1

        İslam alemi için en önemli günlerden biri olan Mevlid Kandili bugün eda ediliyor. Kutlu Doğum Haftası olarak da bilinen Mevlid'i Nebi Haftası bu sene 1 Ekim itibarıyla başladı. Mevlid Kandli'nin bugün idrak edilmesiyle Mevlid'i Nebi Haftası'nın önemi araştırılmaya başlandı. İşte Mevlid'i Nebi Haftası önemi ilgili bilgiler...

        2

        MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI NE ZAMAN?

        Mevlid-i Nebi haftası bu yıl 1-7 Ekim 2022 tarihlerinde idrak ediliyor.

        2022 Mevlid-i Nebi haftası, tarihlerinin yakın olması nedeniyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası birlikte kutlanacak. Bu senenin teması da "Peygamberimiz, Cami ve İrşat'' olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu.

        Mevlidi Nebi Haftası ne zaman sorusu, etkinlikler dolayısı ile vatandaşların gündemine geldi. Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili, rebiyülevvel ayında idrak edilecek. Bu sene "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temasıyla düzenlenen Mevlidi Nebi Haftası 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        3

        MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI'NIN ÖNEMİ NEDİR?

        Mevlid-i Nebi; Peygamber Hazreti Muhammed'in doğumunun sene-i devriyesidir. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi etkinliklerini birlikte icra edilecek.

        Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

        Mevlid-i Nebi Haftası, diğer adı ise Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılından bu yana her yıl farklı gündem ile kutlanan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in anlatıldığı haftadır.

        4

        "Mevlid-i Nebi Haftası"nın kutlama tarihleri de hicrî takvime göre Rebiülevvel ayında idrak ediliyor. "Hz. Peygamber'i anmaktan anlamaya" düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır.

        5

        Mevlid-i Nebi Haftası, Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamamen kendi inisiyatifiyle ve Türkiye'deki ilahiyat birikimiyle istişare ederek planladığı ve uygulamaya koyduğu bir haftadır. Bu hafta, kanunların verdiği yetkiyle ortaya çıkmış; 29 yıl boyunca tefekkür dünyamıza hayat vermiş ve yakın tarihimizde milletimizin zihinlerine yerleşmiştir.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ