Milli Savunma Bakanı Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları yanıtladı
Milli Savunma Bakanı Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları yanıtladı. Bakan Güler "Sizler eğer Genelkurmay Başkanı'nın ismini bilmiyorsanız çok iyi bir gelişme bu. 'Ordu siyasallaştı' diyorsunuz ya, siyasallaşmadığının görüntüsü budur" dedi.
ABONE OLMilli Savunma Bakanı Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2026 yılı bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Güvenliğin bedelinin yalnızca rakamlarla değil, vatan evlatlarının canı, emeği ve fedakarlığıyla ödendiğine vurgu yapan Güler, "Bu bağlamda kamuoyunda hassasiyet oluşturan İskenderun'da şehit olan 2 evladımızdan, mağarada şehit düşen 12 kahramanımıza kadar bütün olaylar operasyonel, idari ve teknik boyutlarıyla tek tek incelenmiş, hiçbir ayrıntı görmezden gelinmemiştir." diye konuştu.
Güler, Bakanlık, Kuvvet Komutanlıkları ve ilgili tüm kurumların oluşabilecek zafiyet alanlarını tespit ettiğini belirterek, "İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında 2 Mehmetçiğimizin şehit olduğu olaya dair araştırma süreci büyük bir hassasiyette yürütülmüş, kastı, kusuru veya ihmali tespit edilen alay ve tabur komutanları dahil 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilmiş, 8 personele kusur derecelerine göre çeşitli disiplin cezaları verilmiştir. Adli süreç de İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.