Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Üniversitesi sınav soruları, cevap anahtarı

        MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Katıldıkları sınavın soru ve cevaplarını görüntüleyen adaylar, bu soruya yanıt aramaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 18 Mart'ta gerçekleştirilmişti. MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ sınav soru ve cevap anahtarı nasıl görüntülenir? İşte 2018 MSÜ sınav sonuçları açıklanma tarihi...

        MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        MSÜ sınav sonuçları, sınava katılan adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. Soru ve cevaplarını görüntüleyen adaylar aldıkları puanı merak ediyor. ÖSYM'nin belirlediği sınav takvimine göre, 2018 MSÜ sıanv sonuçları 12 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak.

        REKLAM

        2018 MSÜ SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI GÖRÜNTÜLEME SAYFASI

        Milli Savunma Üniversitesi'ne askeri öğrenci aday alımı için 18 Mart'ta gerçekleştirilen MSÜ sınav soruları ve cevap anahtarı geçtiğimiz gün adayların erişimine açıldı. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilecek. Sorular, Temel soru Kitapçığı diziliminde yayınlandı.

        MSÜ SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

        2018 MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

        * Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yan lış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

        REKLAM

        * Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma k ullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

        * Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesa planabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe test lerinin her birin den en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

        * Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ) , MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

        Puan türlerinin hesaplanmasında testlerin ağırlıkları

        Türkçe Temel Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilimler
        MSÜ-SA yüzde 25 yüzde 35 yüzde 30 yüzde 10
        MSÜ-EA yüzde 35 yüzde 35 yüzde 10 yüzde 20
        MSÜ-SÖ yüzde 35 yüzde 20 yüzde 10 yüzde 35
        MSÜ-GN yüzde 35 yüzde 35 yüzde 15 yüzde 15
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ