Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MSÜ sınavı ne zaman ve saat kaçta başlayacak? ÖSYM 2022 MSÜ sınavı kaç dakika sürüyor? MSÜ sınav giriş belgesi nasıl alınır?
        1

        Geçtiğimiz aylarda ÖSYM sınav takvimine göre MSÜ 2022 sınav ve başvuru tarihleri belli olmuştu. 2022 MSÜ aday belirleme sınavına katılmak isteyen adaylar 13 Ocak-9 Şubat 2022 tarihleri arasında başvurularını tamamladı. 2022 MSÜ sınavına sayılı günler kala adaylar sınav bilgilerini merak ediyor. İşte, detaylar...

        2

        MSÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Sınav, 27 Mart 2022 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecektir. Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme, yatay geçiş, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz.

        3

        MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 17 Mart 2022 tarihinde saat 14.15’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.