Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Murat Kurum'dan Kartal'da çöken bina açıklaması: Hala sesler alıyoruz

        Yaralıları hastanede ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yaralılarımızın sağlık durumları çok iyi. Tayyip oğlumuzun durumu çok iyi, Cumhurbaşkanımızla görüştü. En son göçük altından çıkan Havva kızımızın ameliyatı bitti, durumu çok iyi. Valiliğimiz detaylı açıklama yapacak" dedi.

        Kurum, Kartal'da çöken binanın son 3 katının imar planının dışında yapıldığını vurgularken, "Ruhsat projeleri dışında yapılmış binalar var. Bu binaları da il müdürlüğümüz bünyesinde tespitlerini yapıyoruz. Bu tespitler çerçevesinde de risk kapsamında işlem yapacağız" dedi.

        Bakan Kurum, Kartal'da çöken binaya ilişkin açıklama yaptı. Kurum şunları söyledi:

        "Bodrum katında taşıyıcı kolonlarda hasarlar mevcut. Kurtarma çalışmalarının da binanın temelini boşaltacak şekilde olmaması koşuluyla yapıyoruz. İki binayı da takip ediyoruz, şu anda herhangi bir risk söz konusu değil.

        REKLAM

        Ruhsat projeleri dışında yapılmış binalar var. Bu binaları da il müdürlüğümüz bünyesinde tespitlerini yapıyoruz. Bu tespitler çerçevesinde de risk kapsamında işlem yapacağız. Bizim için vatandaşımızın canı malı önemli. Riskli binalar da bu kurtarma çalışmalarının bitiminde işlemler yapılacak.

        Can hıraşhane şekilde ekipler çalışıyor. Artık makine ekipman da işin içine girdi. Daha iyi şartlarda ekiplerimiz çalışıyor. Göçük altından sesler alıyoruz, inşallah onlara da kısa sürede ulaşacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ