Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem NAMAZ SAATLERİ ocak 2023: Ezan ve Namaz vakitleri: İstanbul, Ankara İzmir, Bursa, 81 ilde bugün öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı saat kaçta kılınacak?
        1

        İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan Regaip Kandili'nin gelişiyle gününü ibadet ederek geçirmek isteyen kişiler namaz vakitlerine ilişkin araştırmalar yapıyor. İzmir, Ankara, İstanbul ve 81 il sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı vakitlerini haberimizde paylaştık. Peki, 26 Ocak bugün namaz saat kaçta kılınacak, ezan kaçta okunuyor? İşte 2023 namaz vakitleri...

        2

        İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ 26 OCAK

        Öğle 13:21

        İkindi 15:56

        Akşam 18:19

        Yatsı 19:42

        3

        ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ 26 OCAK

        Öğle 13:06

        İkindi 15:43

        Akşam 18:06

        Yatsı 19:28

        7

        ÖĞLE NAMAZI

        Gün ortasında başlar (Yani güneşin dik açıyla vurduğu an, zeval vakti) asr-ı evvel vaktinde sona erer. Öğle namazı 4 rekat sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnet olarak, toplam 10 rekattır.

        8

        İKİNDİ NAMAZI

        Asr-ı evvel vaktinde başlar (Bir şeyin gölgesinin kendi misli olduğu an, ikindi namazının başlangıç anı), güneşin batışından hemen önce sona erer. İkindi namazı 4'ü sünnet 4'ü farz olmak üzere toplam 8 rekattır.

        9

        AKŞAM NAMAZI

        Güneşin batması ile başlar ve güneşin batması sonrasında ufuktaki aydınlık kayboluncaya kadar devam eder. Akşam namazı 3'ü farz 2'si sünnet toplam 5 rekattır.

        10

        YATSI NAMAZI

        Yatsı namazının vakti, akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlar ve imsak vaktine (Tan yerinin ağarmaya başlamasına) kadar devam eder. Yatsı namazı 4'ü sünnet, 4'ü farz, 2'si son sünnet ve 3'ü vitir namazı olmak üzere toplam 13 rekattır.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ