Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Nisan ayı kira zammı artış oranı belli oldu! 2021 Nisan ayı kira artış oranı ne kadar? - Merak Edilenler Haberleri

        Nisan ayı kira zammı ne kadar? 2021 yılı Mart ayı enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklamamsının uzun süredir ev sahipleri kira zammı artış oranını merak edip araştırmaya başladı. Peki, Nisan ayı kira zammı ne kadar? İşte merak edilip araştırılan detaylar...

        2021 NİSAN AYI KİRA ZAMMI NE KADAR?

        Bilindiği üzere kira zamları bir önceki yılın aynı ayına göre gerçekleşen TÜFE artış oranı dikkate alınarak yapılıyor. Yani 2020 Nisan ayında kontrat imzalayan ve bu yıl kontratını yenileyecek kiracılar bir önceki yılın "Mart" ayına göre bu yıl ki Mart ayı sonunda gerçekleşen enflasyon oranını dikkate alarak kontratlarını yenileyecekler.

        TÜİK tarafından açıklanan 2021 Mart ayı enflasyon oranına göre; TÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre %16,19 oranında artış gösterdi. Buna göre de Nisan ayında kontrat yenileyecekler.

        Buna göre 1000 (Bin) TL kira için geçtiğimiz yıl Nisan ayında kontrat imzalayan bir kiracı, bu yıl kontratını bin 161 liraya yenileyebilecek.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ