Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler ÖGG SINAV SONUÇLARI SON DAKİKA AÇIKLANDI! 2024 EGM 107. Dönem Özel Güvenlik sınav sonucu sorgulama ekranı - Merak Edilenler Haberleri
        1

        EGM tarafından ÖGG sonuçları son dakika açıklandı açıklaması geldi. 24 Şubat’ta düzenlenen Özel Güvenlik Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih için 15 Mart işaret edilmişti. Sınav sonuçları gün içinde erişime açıldı. Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Peki Özel Güvenlik 107. Temel Eğitim ÖGG sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

        2

        ÖGG SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

        24 Şubat’ta düzenlenen Özel Güvenlik Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. EGM tarafından yayınlanan kılavuz bilgisine göre 107. dönem ÖGG sınav sonuçları 15 Mart 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “onlineislemler.egm.gov.tr” adresi üzerinden T.C. kimlik numarası, sınav adı ve güvenlik kodu ile sorgulanacak.

        Aşağıdaki linkten 107. dönem EGM sınav sonucunu öğrenebilirsiniz.

        ÖZEL GÜVENLİK SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

        3

        ÖGG SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

        Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

        Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ