Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2022 MEB öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Bakan Özer'den müjdeli haber: Öğretmen ataması branş ve kadro dağılımı nasıl olacak?
        1
        2

        2022 EK ATAMA OLACAK MI?

        Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen ataması olacağını katıldığı bir televizyon programında duyurmuştu. Bakan Özer konuyla ilgili, "Öğretmen ataması mutlaka olacak. Bunu daha önceki televizyon programlarında açıklamıştım. Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Dün Cumhurbaşkanımız da Kabine Toplantısı'ndan sonra 3 bin tane anaokulu 40 bin yeni ana sınıfı yapılması ile ilgili açıklamada bulundu. Elbette ki bu alanda ağırlık okul öncesi eğitime verilecek ama diğer alanlarda da mutlaka öğretmen alımı gerçekleşecek. Umut ediyoruz ki kısa süre içerisinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız, takvimi de paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

        3

        2022 MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

        2021 yılı öğretmen atama takvimi Mart ayında ilan edilmişti. Atama takviminin ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanması bekleniyor. Kadro ve branş dağılımı da atama takviminin yayınlanması sonrasında netlik kazanacak.

        4

        ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Milli Eğitim BakanI Mahmut Özer katıldığı bir televizyon programında 2022 öğretmen atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yıl öğretmen atamasını için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bakan Özer’in açıklaması şu şekilde; “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak”

        5

        MEB ÖĞRETMEN ATAMASI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

        Öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı atama takviminin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak. 2022 öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı konusunda net bir açıklama bulunmuyor. Ocak ayında gerçekleştirilen 15 bin öğretmen atamasının branş dağılımı şu şekildeydi:

        Sınıf öğretmenliği - 2 bin 175 kişi

        Özel eğitim öğretmenliği - Bin 755

        Okul öncesi öğretmenliği - Bin 302

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ