Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Oyuncak tabancayla 600 bin TL'lik soygun! - Son dakika haberler, Konya haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Konya'da olay, 17 Nisan günü saat 05.00 sıralarında Musalla Bağları Mahallesi Çakırlı Caddesi´nde meydana geldi. Akaryakıt istasyonun marketine gelen cerrahi maskeli ve kapüşonlu kişi, buradaki çalışana kuruyemiş almak istediğini söyledi.

        KASADAKİ 600 BİN TL'Yİ ALIP KAÇTI

        DHA'da yer alan habere göre şüpheli, ardından belindeki tabancayı çıkarıp çalışana doğrultarak tehdit edip kasadaki yakıt hasılatı olan 600 bin lirayı alarak kaçtı.

        GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

        Olay güvenlik kameralarına yansıdı. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameraları ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi´nden (KGYS) yüzlerce saatlik görüntü izledi.

        REKLAM

        MOTOSİKLETLE KAÇIP BİR ARACA BİNDİ

        Görüntülerden, şüphelinin istasyona geldiği motosiklete binerek kaçtığı, bir süre sonra da motosikleti yol kenarına bırakarak üzerindeki kıyafetleri yaktığı, ardından da kendisini almaya gelen bir araca bindiği tespit edildi.

        3 ŞÜPHELİ DE GÖZALTINA ALINDI

        Soygunu 3 suç kaydı bulunan Mustafa Bedenli´nin gerçekleştirdiği, araçla onu almaya gelen kişinin 13 suç kaydı olan Habil Ali Çavga (31) olduğu, 3 suç kaydı olan Mehmet Gündüz´ün (34) de onlara yardım ettiği saptandı. 3 şüpheli, yakalanıp, gözaltına alındı.

        ARKADAŞLARINA PARANIN NEREDE SAKLANDIĞINI SÖYLEMİŞ

        Habil Ali Çavga´nın akaryakıt istasyonunun çalışanı, Mehmet Gündüz´ün oto yıkama iş yerinin olduğu ve Mustafa Bedenli´nin ise Gündüz´ün yanında çalıştığı belirlendi. Şüphelilerin ifadelerinde; sohbet ettikleri sırada Habil Ali Çavga´nın benzin istasyonunda paraların nereye koyulduğunu bildiğini, Mustafa Bedenli`nin ise yakında düğün yapacağı için paraya ihtiyacı olduğunu söylediği, ardından da gasp olayını planladıklarını söyledi.

        Öte yandan Habil Ali Çavga ve Mehmet Gündüz´ün olay anında başka yerde olduklarını göstermek için telefonlarını kapatarak, farklı bir akaryakıt istasyonunda alışveriş yaptığı ve kameraların önünde beklediği anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

        ZANLILAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ