Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Pekmez Kilo Aldırır Mı ve Faydaları Nelerdir? Pekmez Kilo Yapar Mı ve Verdirir Mi?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kansızlık sorunu yaşayan ve kilo alamayan kişilerin pekmezi daha fazla tüketmesi tavsiye edilir. Buna karşılık diyette olan ve kilo vermek isteyenlere pekmez çok fazla tavsiye edilmez. Çünkü içeriğinde meyveden gelen şeker miktarı fazla olduğundan kilo alınmasına neden olabilir.

        Yine de bütün besinler gibi pekmez de kararında tüketilirse kilo aldırmaz ve insan sağlığı için faydalıdır. İnsan vücuduna sağladığı yararlardan faydalanmak isteyen kimseler pekmezi limitli şekilde tüketebilirler. Fakat fazla tüketildiğinde kilo aldıracağını unutmamak gerekir.

        Bu içeriğimizde pekmez kilo aldırır mı? Pekmez kilo yapar mı, verdirir mi? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte pekmez ile ilgili tüm ayrıntılar…

        REKLAM

        Diyette Pekmez Yenir mi?

        Pekmez oldukça lezzetli, sağlığa faydalı ve sevilen bir besin olmasına karşılık, beslenme uzmanları tarafından kilo vermek isteyenlere çok fazla tavsiye edilmemektedir. Diyet yaparken de listelerde pekmezi görmek pek mümkün değildir.

        Çünkü genellikle pekmezi zayıflamak isteyenler değil kilo almak isteyenler tüketir. Diyette pekmez yenir mi? Sorusu yine de çok fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Bu soruya yanıtımız tatlı krizleri esnasında bir çay kaşığı tüketmek diyet yapanlara da yardımcı olabilir.

        Pekmez Kilo Aldırır mı?

        Pekmez kilo aldırır mı? Diye merak edenlere pekmezin kilo aldırdığını söyleyebiliriz. Özellikle kilo almak isteyenler pekmezi daha fazla tüketirken. Ancak genel olarak sağlığa faydalı olan pekmez diyet yapanlar için de limitli bir şekilde tüketilebilir. Örneğin günde 1 çay ya da tatlı kaşığı pekmez tüketmek kilo aldırmayacaktır. Önemli olan bütün besinlerde olduğu gibi aşırı tüketimden kaçınmaktır.

        REKLAM

        Hangi Pekmez Türü Kilo Aldırır?

        Pek çok meyvenin pekmezi yapılabilmektedir. Genellikle yöresel olarak tercih edilen pekmezler değişiklik göstermekle beraber keçiboynuzu, dut ve üzüm pekmezi en yaygın olanlardır. Pekmez içerdiği yüksek miktardaki şeker yüzünden fazla tüketildiğinde kilo aldıran bir besindir. Buna karşılık içerdiği meyveye bağlı olarak bazı pekmez türlerinin kalorisi daha fazladır.

        Örneğin keçiboynuzu ve dut pekmezi üzüm pekmezinden daha kaloridir. Dolayısıyla hangi pekmez türü kilo aldırır? Diye soranlara keçiboynuzu ve dut diyebiliriz. Üzüm pekmezi günde 1 çay ya da tatlı kaşığı tüketildiği sürece diğer pekmez türleri kadar kilo aldırmaz. Özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlü tutabilmek için diyet yaparken bile 1 kaşık üzüm pekmezi tüketebilirsiniz.

        Pekmez Aç Karnına mı Tok Karnına mı İçilir?

        REKLAM

        Pekmez sağlığa ve insan vücudunda inanılmaz faydalı bir besindir. İçerdiği mineral ve vitaminler bağışıklık sistemini güçlendiği gibi pek çok hastalığa karşı da koruyucudur. Pekmezin faydalarından maksimum düzeyde yararlanmak isteyen kimseler pekmez aç karnına mı tok karnına mı içilir? Diye sorarlar. Genel olarak pekmez iştah açma özelliğiyle ünlüdür. Bu nedenle kilo almayı isteyenlerin ister aç ister tok tüketimi fark etmeyecektir.

        Her türlü iştahları açılacaktır. Fakat diyette olan ya da kilo almak istemeyen kişiler kontrollü tüketmelidir. Aç karnına tüketeceklerse gün içinde iştahları açılabileceğinden tok tüketmeleri daha uygun olabilir.

        Fakat yine de önemli olan tüketim limiti olduğundan kilo vermek isteyen kimseler de yalnızca 1 kaşık tüketeceklerse aç karnına da pekmez yiyebilirler. Örneğin pekmezin ekmekle yenmesi ya da tahinle karıştırılması daha fazla kalori alımına neden olacağından bu şekilde yenmesi kilo problemi olan kişilere tavsiye edilmez.

        Pekmez Kilo Verdirir mi?

        Pekmez kilo verdirir mi? Diye soran kişilere aksine pekmezin kilo aldıracağını söyleyebiliriz. Ancak sağlık için çok faydalı olduğu için kilo vermek isteyenlerin de günde 1 kaşın pekmez tüketmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ