Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pierre Loti Tepesi adını nereden alıyor, tarihi ve kimdir?
        1

        Pierre Loti’nin asıl adı Louis Marie Julien Vıaud’dur 14 Ocak 1850 yılında Fransa’da dünyaya gelmiştir. Loti 17 yaşında Ecole Navale sınavına hazırlanmış ve Fransız deniz kuvvetlerine girmiştir.

        GİZLİ AŞK

        1876-1877 yılları arasında Türkiye gezisi Selanik ve İstanbul’da başlamıştır. Pierre Loti gezisi sırasında Hatice adında bir Çerkez kızıyla tanışmıştır. Ancak İstanbul’da gizli olarak görüşmeye başlamışlardır. Hatice daha sonra “Aziyade” adıyla Pierre Loti tarafından kaleme alınarak romana dönüşmüştür.

        2

        PİERRE LOTİ AŞK İLE KEŞFEDİLDİ

        Hatice’de bir adamın üçüncü eşi olarak hayatını sürdüren bir Çerkez güzeliydi. Âşıklar gizli yaşamaya ve görüşmeye başlarlar ve şuan ki Pierre Loti tepesini keşfederler.

        Fransız asker Pierre Loti ülkesinden acil durum mesajı aldığı için geri dönmek zorunda kalır. Âşıklar birbirlerini asla unutmaz ve beklerler. Ancak subay İstanbul’a döndüğünde sevdiği ne yazık ki dünyaya gözlerini yummuştur.

        3

        Yıllar içerisinde Pierre Loti istanbul’a her gelişinde Aziyade’nin (Hatice) mezarını ziyaret etti, hatta mezar taşının bir kopyasını yaptırılıp Fransa’ya gönderildi.