Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem POMEM bekçilik başvurusu ne zaman? e-Devlet bekçilik başvuru sayfası

        Bekçilik başvuruları ne zaman? Bilindiği üzere POMEM 2020/1. Dönem bekçilik başvuruları sona erdi. Sınav belgelerinin açıklanacağı ve sınav tarihi de belli oldu. Bununla birlikte yeni bekçi alımlarının ne zaman yapılacağı dolaysıyla da "POMEM bekçilik başvurusu ne zaman?" sorusunun cevabı da bilinmiyor.

        BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN VE NEREDE?

        2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı, 16 Ocak 2021 Cumartesi günü, saat 14.00'te İstanbul'da gerçekleşecek.

        2020/1. DÖNEM BEKÇİLİK SINAVI SINAV GİRİŞ BELGELERİ

        2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar alınacaktır. Adaylar sınav giriş belgelerini 07 Ocak 2021 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

        REKLAM

        2020/1. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ SINAVI DETAYLARI

        Sınavda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacak.

        Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe,bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacak.

        Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklar. Ayrıca adaylar sınava bandajı çıkarılmış şeffaf şişe içinde su getirebilecekler.

        REKLAM

        Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile girecekler. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

        Adaylar, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu- karekodlu geçici kimlik belgesi/ T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecek.

        Sınav soruları ve cevap anahtarları 19 Ocak 2021 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

        Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

        2020/1. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ SINAV KONULARI

        Sınav konuları 2018 yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşmaktadır.

        Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20

        Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15

        Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15

        Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15

        Matematik (Ortaöğretim düzeyi) 15

        Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20

        GENEL TOPLAM 100

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ