Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Prefabrik ev yardımı başvurusu şartları 2022 | Betonarme ve prefabrik ev yapım yardımı ne kadar, kaç TL ve başvurusu nasıl yapılır? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Betonarme ve prefabrik ev yapım yardımı, gerçekleşen son Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme gelirken, prefabrik ev yardımlarının nasıl ve nereden başvuru yapılacağı merak konusu oldu. Peki Betonarme ve prefabrik ev yapım yardımı ne kadar, kaç TL, başvuru nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PREFABRİK EV - BETONARME EV YAPIM YARDIMI AÇIKLANMASI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

        "Yardım programları, 2022'de ayırdığmıız bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik."

        PREFABRİK EV - BETONARME EV YAPIM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

        Söz konusu yardımdan faydalanamak isteyenlerden; Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartları aranıyor.

        3

        PREFABRİK EV - BETONARME EV YAPIM YARDIMI NE KADAR?

        2022 yılında ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilir.

        4

        PREFABRİK EV - BETONARME EV YAPIM YARDIMI BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

        Barınma desteği içerisinde bulunan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ