Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Rasim Öztekin'le ilgili acı gerçek! Son dakika: Demet Akbağ açıkladı
        1

        Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçtiğimiz pazar günü kalp krizi geçirdi.

        Öztekin'e Beykoz Devlet Hastanesi'nde acil olarak müdahale edildi. Usta sanatçı, ardından da Dr. Siyami Ersek Hastanesi'ne nakledildi. Ancak Öztekin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        2

        SES TİYATROSU'NDA TÖREN

        Ölümü ile sanat camiasını yasan boğan usta sanatçının cenazesi önce Galatasaray Lisesi'ne ardından da Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'na getirildi.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Öztekin için Ses Tiyatrosu'nda anma töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da törene katıldı. Tören sonrasında usta oyuncu, kılınan cenaze namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

        3

        "OLMASI GEREKEN BİR AMELİYATI İHMAL ETMİŞ"

        Önceki gün Nişantaşı'nda görüntülenen oyuncu Demet Akbağ da vefat eden yakın arkadaşı Öztekin hakkında konuştu.

        61 yaşındaki Akbağ, "Çok kötü bir gün geçirdim, çok ağladım. O yüzden söylenecek bir şey yok. Çok genç kaybettik Rasim'ciğimi. Çok üzgünüz hepimiz. Kalbi zaten problemliydi. Bir de Covid-19 sebebiyle olması gereken bir ameliyatı da galiba ihmal etmiş. Kalp krizi, aramızdan aldı onu" ifadelerini kullandı.

        4

        "ÇOK CANIM YANIYOR"

        Acı haberi almasının ardından sosyal medyadan üzüntüsünü dile getiren ünlü oyuncu, Rasim Öztekin ile birlikte yer aldığı bu kareyi, "Çok canım yanıyor... Ne çok sevinç, ne çok anı, ne çok hüzün... Ah arkadaşım, ah yol arkadaşım, çok üzgünüm..." sözleriyle paylaşmıştı.

        5

        "BU SAHNEYE BÖYLE ÇIKMAK İSTEMEZDİM"

        Dün pandemi kurallarına uygun gerçekleşen törene az sayıda kişi katılmıştı. Babasına veda eden Pelin Öztekin, gözyaşlarına hakim olamamıştı.

        Öztekin, "Ben burada büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim. Onu çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullanmıştı.

        "ÇOK ÜZGÜNÜZ"

        Törene katılan Şevket Çoruh, "Çok üzgünüz, çok büyük bir ustayı kaybettik. Bugün de töreni için Orta Oyuncular Ses Tiyatrosu'ndayız. Herkesin başı sağ olsun. Ustamız, hocamız yıllarca tiyatroda oyunlarını seyrettiğimiz çok önemli bir abi. İlk duyduğumda çok üzüldüm, toparlayacağını düşünüyorduk ama bizim için de şok oldu" demişti.

        6

        FERHAN ŞENSOY'DAN MEKTUP

        Öztekin'in ustası, oyuncu Ferhan Şensoy ve Derya Baykal'ın kızları Derya Şensoy da sahneye çıkarak, sağlık sorunları nedeniyle babasının törene katılamadığını ancak Rasim Öztekin için bir mektup ilettiğini kaydetmişti. Şensoy, "Babam Ferhan Şensoy, Rasim ağabeyin ani, acı, çok erken ve zamansız haberini aldığında pandeminin başından beri olduğu Bodrum'daydı. Sağlığı şu an burada olmaya elverişli olmadı fakat Rasim ağabeye bir veda mektubu var. Onu iletmek istedi" demişti.

        O mektupta, şu ifadelere yer verilmişti.

        Orta oyuncuların amatör konu nöbetçi tiyatrodan yetişti Rasim. Kısa sürede Orta Oyunculara katıldı. Kavuğumu ona devrettim. Orta Oyuncularda çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından dolayı sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh'a devretti. Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne, kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885'te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne, buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede.

        7

        Törenin ardından Öztekin'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirilmişti. Cenazeye katılanlardan HES kodu istenmişti.

        Pelin Öztekin ve Esra Kazancıbaşı Öztekin'in çağrısının dikkate alınmasıyla cenazeye ünlü katılımı az olmuştu.

        Ahmet Mümtaz Taylan, Begüm Öner-Ceyhun Fersoy, Çelik, Derya Şensoy, Erkan Can ve Şoray Uzun gibi isimler Öztekin'in cenazesinde bulunmuştu.

        8

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, "Rasim Öztekin’in kaybı çok acı. Başta ailesine olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bundan sonra bize düşen görev adının tiyatroda yaşatılmasıdır." ifadelerini kullanmıştı.

        Cenaze törenine ayrıca AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katılmıştı.

        9

        Ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Pelin Öztekin'e başsağlığı dilemişti. Cenaze namazının ardından usta sanatçı, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmişti.