Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Rümeysa isminin anlamı nedir? Rümeysa ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Rümeysa isminin analizi
        1

        Bu isimlerden biri de Rümeysa ismidir. Kız çocukları için yaygın olarak kullanılan isimlerin başında gelmektedir. Anne ve baba adaylarının anlamını merak ettiği ve araştırdığı isimlerden biridir. Rümeysa isminin anlamı, Rümeysa ne demek, Rümeysa Kuran’da geçiyor mu, Rümeysa isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Rümeysa İsminin Anlamı

        İsim koyma konusu zorlu bir süreci de beraberinde getirmektedir. Öncelikli olarak ebeveynler hangi isimi koyacaklarını seçerler. Ancak buradaki önemli detay ismin anlamıdır. Anne ve baba adayları çocukları için kötü anlamlar taşıyan isimleri tercih etmezler. Güzel anlamlar taşıyan isimleri çocuklarına koymak isterler. Bunun için arama motorundan yardım alırlar. İnternet sayesinde merak edilen ismin anlamına ulaşım kolaylaşmıştır.

        İsimler kız ve erkek çocukları için farklılık gösterebilmektedir. Rümeysa ismi kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Anne ve baba adayları tarafından ismin anlamı araştırılmaktadır. Rümeysa ismi birden fazla anlama sahiptir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Rümeysa isminin anlamları şunlardır:

        • Küçükköpek Takımyıldızı'nda en büyük yıldızın adı.
        • Oğlunu Hz. Muhammed'e hizmetçi olarak veren kadın sahabelerden birinin adı.

        Rümeysa Ne Demek?

        İsimler anlamlarıyla bir bütün oluştururlar. Ebeveynlerin isim seçme konusunda kıstasları farklılık gösterse de en önemli detayı ismin anlamıdır. Kulağa hoş gelen, kolay telaffuzlu isimler tercih edilebilir. Bazı ebeveynler modern ve pek duyulmamış bir isim arayışındayken bazıları daha geleneksel isimlere yönelmektedir. Ancak ebeveynlerin en dikkat ettiği husus ismin sahip olduğu anlamlardır. Rümeysa ismini çocuğuna koymayı düşünen ancak anlamını bilmeyen ebeveynler, bu isim hakkında detaylı bilgi edinmek istemektedir. Rümeysa ismi; Küçükköpek Takımyıldızı'nda en büyük yıldızın adı ve oğlunu Hz. Muhammed'e hizmetçi olarak veren kadın sahabelerden birinin adı anlamlarını taşımaktadır.

        Rümeysa Kuran’da Geçiyor Mu?

        İsim seçme konusunda olaya dâhil olan kıstaslar vardır. Bazı ebeveynler ismin kökeni üzerinde dururken bazıları da ismin modern olmasına dikkat etmektedir. Elbette bu kıstas anne ve baba adaylarına göre farklılık gösterebilmektedir. Bazı ebeveynler ise koyulacak ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığına dikkat etmektedir. Genellikle Kuran’da yer alan isimleri tercih etmektedir. Bunun için de araştırma yapmaktadır. Arapça kökenli bir isim olan Rümeysa isminin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediği anne ve baba adayları tarafından araştırılmaktadır. Rümeysa ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Rümeysa ismini koymak caizdir. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla Rümeysa ismini çocuğunuza koyabilirsiniz.

        2

        Rümeysa İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizleri internet dünyasında öne çıkan konulardan biridir. İsminizin sahip olduğu özellikleri listelenmektedir. Birinin olumlu ve olumsuz özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Bir nevi karakter tahlili yaptığını söyleyebiliriz. Bazı ebeveynler de çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. İsim analizi sayesinde koyulacak ismin çocuğuna uygun olup olmadığını öğrenmektedir. Rümeysa ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

        Bu ismi taşıyan kişiler oldukça arkadaş canlısıdır; cana yakındır. Sıcakkanlılığıyla tanınırlar. Başkalarının hayatlarıyla çok ilgilendiğini söyleyebiliriz. Oldukça yardımseverdir; yardım eli uzatmaktan çekinmezler. Sezgileri de bir o kadar kuvvetlidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ