Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya'da Zafer Günü kutlamalarında gövde gösterisi
        1

        Rusya'da, Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 78. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

        2

        Başkent Moskova'daki tarihi Kızıl Meydan'da 9 Mayıs Zafer Günü kapsamında askeri geçit töreni düzenlendi.

        3

        Kremlin'e İHA saldırısının ardından yoğun güvenlik önlemleri alınan törene Putin'in katılıp katılmayacağı merak konusuydu.

        4

        Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katıldı. Putin'in yanı sıra kabine üyeleri, milletvekilleri, gaziler ve yabancı misyon temsilcileri de törende yerini aldı.

        5

        Ermenistan Başbakanı Paşinyan da törene katılanlar arasında yer aldı.

        6

        Putin konuşmasında "Bugün, uygarlık yine belirleyici bir dönüm noktasındadır. Anavatanımıza karşı gerçek bir savaş başlatıldı. Biz uluslararası terörizmi geri püskürttükten sonra güvenliğimizi sağlayacağız" dedi.

        7

        Putin Kızıl Meydan'da yaptığı 10 dakikalık konuşmada 'Batılı küreselci elitlerin' Rus düşmanlığı ve saldırgan milliyetçilik yaptığını, Ukrayna'da ise insanların Batı'nın hırsları yüzünden 'devlet darbesinin rehineleri' haline geldiğini söyledi.

        8

        Rus lider zafer gününün geleceğini vurgularken, Ukrayna'da savaşan Rus askerlerini de kahraman olarak nitelendirdi ve "Sizler için dua ediyoruz" dedi.

        9

        Putin'in hitabının ardından Kızıl Meydan'da on binlerce askerin katıldığı geçit töreni başladı.