Reflüsü olanlar bunları yapmamalı!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, reflü teşhisi konan hastaların sakız çiğnemekten kaçınmaları gerektiğine dikkat çekti
ABONE OLSıklıkla karşılaşılan reflü ile başa çıkmanın en etkili yolunun doğru beslenmeden geçtiğini kaydeden Bilgili doğru beslenmenin, reflünün birincil tedavilerden biri olarak kabul edildiğini söyledi. Tempolu iş yaşamındaki kısa süreli atıştırmaların ya da kurulan şahane sofraların çoğu zaman yanlış besin seçimlerine neden olduğunu ifade eden Bilgili, şunları söyledi: “Türkiye’de yapılan bir çalışmada toplumun yüzde 20’sinde reflü hastalığı teşhis edilmiştir. Bu grubun çoğunluğunu yaşlılar, fazla kilolu ya da obez bireyler ve hamileler oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra endüstriyel, rafine gıdaları fazla tüketen kişilerin en az yüzde 25’inde reflü şikâyetlerine rastlanmakta, hatta bu rakamın yüzde 50’leri geçtiği tahmin edilmektedir”
SAKIZA DİKKAT
Şeyda Sıla Bilgili “Doğru beslenmenin yanı sıra reflü teşhisi konan hastaların sakız çiğnemekten de kaçınmaları gerekir. Çünkü sakız çiğneyince yutulan hava miktarı artar, buna bağlı olarak da gaz oluşur. Bu da reflüden artışa yol açar” dedi ve reflü teşhisi koyulan hastalara beslenme önerilerinde bulundu.