Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Tuz kullanımının yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren ve hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Kardiyolog Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, "Tuz kemiklerin erimesine sebep oluyor, kalsiyumu serbestleştirdiği için aynı şekilde böbreklerde zaman içinde bozulmalara, protein kaçaklarına, astıma ve obeziteye neden olabiliyor" dedi.

Sultangazi Belediyesi Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İlçe kaymakamlığı işbirliğiyle "Gençler Bilgilenir Toplum Bilinçlenir" Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Tuzu Azaltırsak Yaşam Kalitemiz Yükselir" seminerinde gençlere tuz kullanımının zararları anlatıldı. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen Seminere Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediyesi Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Tanrıverdi, Kardiyolog Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, Nefrolog Doç. Dr. Murathan Uyar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Proje ile toplumda tuz tüketimi konusunda bilinç oluşturarak, tuz kullanımı azaltmak ve tuzsuz beslenmeye teşvik etmek amaçlanırken Sultangazi'deki 33 ortaokulda 31 bin 240 öğrenciye, liselerde 21 okulda 14 bin 982 öğrenciye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından tuz kullanımının azaltılması konusunda eğitimler verilecek. Okul aile birliği çalışmaları ile de annelerin yemeklerinde daha az tuz kullanmaları konusunda bilinçlenmeleri sağlanacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ