Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Erkekler de estetik amelyat yaptırıyor, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman, Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadiye Kuş, erkeklerde estetik ameliyat, meme büyümesi, burun estetiği, yağ aldırma, kepçe kulak, yüz sarkması, göz kapağı
        1

        Aktif ve zinde bir yaşam için yalnızca spor, beslenme ve diyeti yeterli görmeyen erkekler, artık yakın çevrelerinin duymasından endişe etmeden estetik yaptırıyor. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman ve Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadiye Kuş, erkeklerin en çok tercih ettiği estetik operasyonları şöyle sıraladı:

        2

        ​1-Koltuk altı terlemesi: Belirgin bir terlemenin görülmesi ve kokunun çevreyi rahatsız etmesi durumunda erkekler çareyi, estetik işlemlerde en çok tercih edilen botoks ile buluyor. Bu yöntemle ter bezlerinin ter üretmesi belirli bir süre yavaşlatılıyor.

        3

        2-Alın ve kaş ortası çizgileri: Erkeklerin çok tercih ettiği fakat açıklamaktan kaçındığı bir diğer önemli estetik operasyon ise yüzde alına ve kaş ortası çizgilere uygulanan botoks.

        4

        3-Saç dökülmesi: Erkeklerde sıklıkla görülen saç dökülmesine karşı, saçın tamamının dökülmesi beklenmeden hastanın kullandığı tedavi yöntemlerine ek olarak, vitaminler ve aminoasitlerin enjekte edildiği saç mezoterapisi uygulanabiliyor. Birkaç seans olarak uygulanan bu işlem belirli aralıklarla tekrar ediliyor.

        5

        4-​Cilt yaşlanması: Otuzlu yaşlardan sonra tembelleşen hücreleri tetikleyerek kollajen sentezinin artırılması ve böylece cilt yaşlanmasının geciktirilmesi mümkün oluyor. Hastanın ihtiyacına göre ise en uygun yöntem seçiliyor. PRP, BBL gibi çeşitli cilt gençleştirici yöntemler ile ciltteki kırışıklıklar yok olabiliyor.

        6

        5-​Göz kapağı düşüklüğü: Blefarosplati denilen göz kapağı ameliyatı hem göz kapağının üstünde bir düşme olan hastalarda düşen kapağı düzeltmek hem de göz kapağının altında torbalanma sonucu nazolabial denilen hattın düzeltilmesi için uygulanıyor.

        7

        6-Yağ aldırma: Erkeklerde yağlanma dışarıdan bakıldığında büyük bir göbek şeklinde görünür fakat asıl yağlanma iç bölgede gerçekleşiyor. Bu nedenle hem liposuction hem de karın germe operasyonu erkeklerde çok nadir gerek duyulan işlemler arasında yer alıyor.

        8

        7-Meme büyümesi (jinekomasti): Meme başının çevresinde hafif bir kese yapılarak gland denilen bölümün tıraşlanmasıyla sorun giderebiliyor. İşlemde, aynı zamanda liposuction uygulanıyor ve hasta iki gün içinde tamamen iyileşiyor.

        9

        8-​Boyun ve yüz sarkmaları: Yüz germeyle birlikte, belirli bir miktarda etrafa verilen yağdaki kök hücrelerinin aktivasyonu ile cilde canlılık da katan işlem sonrasında; iyileşme süreci için -hastanın 1 veya 2 gece hastanede yatması dahil- kendine 10 ila 15 gün kadar zaman ayırması gerekiyor.

        10

        9-Beğenilmeyen burun: Erkeklerin tercih ettiği ve giderek artan diğer estetik operasyon işlemi ise burun ameliyatı.

        11

        ​10-Kepçe kulak: Erkekleri özellikle sosyal yaşamında rahatsız eden bir görünüm sebebiyle başvurdukları kepçe kulak ameliyatı, lokal anesteziyle yapılabiliyor. Hastanın aynı gün evine gitmesi mümkün olurken, işlemden 15 gün sonra görünüm olarak herhangi bir bireyden farkı kalmıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ