Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Siğiller AIDS kadar tehlikeli
        1

        Daha çok cinsel yolla bulaşan ve kadınlarda genital siğil, rahim ağzı ve vajina kanserine yol açabilen HPV (Human papiloma Virus), erkeklerde de penis, skrotum ve anorektal kanserlerin nedenleri arasında sayılıyor.

        2

        Virüsün, 100 den fazla tipi olması nedeniyle de korunması oldukça güç, bulaşma şekli ise çoğunlukla korunmasız cinsel ilişki sonucu oluyor. Maalesef ülkemizde birçok kişi bu hastalığın adını bile bilmiyor.

        3

        Uzmanlara göre, Türkiye’de cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda maalesef ki hiçbir bilgi sahibi olmayan çok büyük bir kesim var. Korunmasız cinsel birliktelikler ve “bana bir şey olmaz” düşüncesi birçok ölümcül tehlikesi olan hastalığa davetiye çıkartıyor.

        4

        Türkiye’de 10 çiften 7’sinin yaşadığı problem çocuk sahibi olamamak. Çiftlerin çocuk sahibi olamamasının altında birçok farklı sebep yatıyor.

        5

        35 yaş üzerindeki anne adaylarında bebek sahibi olamamanın en önemli nedenlerinden biri ise yumurta hücrelerinde oluşan genetik bozukluklar.

        6

        Ancak gelişen teknolojiyle bu sorun büyük bir oranla çözüme kavuşuyor.

        7

        Op. Dr. Cem Çelik ileri yaşta gebe başarısını artıran yöntemleri anlattı: Gelişen teknoloji tüp bebek tedavisinde yeni umutlara yelken açıyor.

        8

        Özellikle ileri yaşta gebe kalma şansını artıran yöntemler gelişme göstererek birçok anne adayının hayaline kavuşmasını sağlıyor.

        9

        Geç gebelik şansını artıran yöntemleri anlatan Op. Dr. Cem Çelik, ileri yaşta gebe kalma şansı yakalamak isteyenlerin tedavi sırasında bu yöntemleri uygulayan kurumları tercih etmelerini öneriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ