Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Jetlag'a çare bulundu!

        ABD’de bulunan Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar, yaptıkları deneylerde uyuyan bir kişinin gözlerine belli zaman aralıklarıyla parlak ışıklar tutmanın, vücut saatinin yeniden başlamasını sağladığını gördüklerini açıkladı.

        Araştırma kapsamında 19-36 yaş arasındaki 39 kişinin iki hafta boyunca sabit bir saatte uyuyupp, sabit bir saatte uyanmaları sağlandı. İki haftalık bu sürecin ardından uyudukları sırada deneklerin gözlerine her 10 saniyede bir, iki milisaniye boyunca parlak bir ışık tutan bilim insanları, tüm deneklerin uykuya dalma ihtiyacı duydukları saatin bu işlem ertesinde iki saat ileri alınabildiğini gözlemledi.

        FLAŞ TERAPİSİ

        Uzmanlar “flaş terapisi” olarak tanımladıkları bu tedavi sayesinde farklı zaman dilimindeki bir ülkeye seyahat eden kişilerin en kısa zamanda içinde bulundukları yeni zaman dilimine uyum sağlayarak Jet Lag’in olumsuz etkilerinden kurtulabileceklerini dile getirdi.

        Konsantrasyon bozukluğu, genel kırgınlık, yorgunluk ve sindirim sisteminde düzensizlikler gibi rahatsız edici sonuçlar doğuran Jet Lag sendromundan kurtulmak pek çok insanı mutlu edeceğe benziyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ