Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık İlişkiler cinsellik olmadan yürür mü?
        1

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Cinsellik günümüzde hâlâ bir tabu olarak görülüyor ve bu nedenle cinsel sorunlar çok fazla dile getirilmiyor.

        2

        Ancak çok fazla sayıda çift cinsel sorun yaşıyor. Hatta ülkemizde cinsel hayatı aktif olan her 10 erkekten yedisi ve her 10 kadından sekizi hayatlarının bir döneminde cinsel işlev bozuklukları yaşıyor.

        3

        Oysa sağlıklı ve mutlu bir evlilik için cinsellik vazgeçilmez bir unsurdur. Cinsel terapistler ve hekimler olarak dokunma ve fiziksel yakınlık, insanın temel ihtiyaçlarından biri olarak görülüyor.

        4

        Bunların karşılanmadığı evliliklerde başka sorunların ortaya çıkabileceğini savunuyoruz.

        5

        “Neredeyse iki aydır bir cinsel birlikteliğimiz yok. Bu, birbirimizi sevmediğimiz ve arzulamadığımız anlamına gelmiyor. Aslında düzgün bir evliliğimiz var ama iş hayatı ve çocuklar bizi öylesine yoruyor ki,

        6

        yatak odasına gittiğimizde, aklıma gelen ilk şey uyuyup, dinlenmek oluyor…” veya “Eşimde erken boşalma söz konusu. Beni tatmin edemediği için eşimin cinsel yönden beceriksiz olduğunu düşünüyorum.

        7

        Ayrıca, eşim hoyratça sevişiyor. Sanırım bu nedenle, cinsel birleşmemiz kısa sürüyor ve cinsellik artık benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Ne kadar az olursa o kadar iyi olur diyorum…” gibi yakınmaları her geçen gün daha fazla duymaya başladık.

        8

        Seks ve cinselliğin, tarihin hiç bir döneminde olmadığı kadar çok gündemde olduğu ve konuşulduğu günümüzde, nasıl oluyor da böyle sorunlar yaşanabiliyor? Cinsellik olmayan evlilik olur mu? Evlilikte seks zamanla ortadan kayboluyor mu?

        9

        Sekssiz evlilikler yaygın mı? Peki, seks olmadan yaşanabilir mi?

        10

        Yapılan araştırmalarda, 30-40 yaş aralığındaki kişilerin %15-20’si yılda yalnızca 10 defa; %20’si ayda 2 ya da 3 defa; %25’i ise ayda bir defa seks yaptığı sonucu ortaya çıkıyor.

        11

        Ankete katılan kişilerin %24’ü cinselliğin çok önemli olmadığını, %3’ü ise tümüyle gereksiz olduğunu ifade ediyor.

        12

        Oysa Freud gibi bazı bilim adamlarına göre cinsellikten uzak bir yaşam mümkün değil. Freud’a göre, cinsel dürtüleri kontrol etmek ve bunun yarattığı gerilimi giderecek cinsel eylemleri gerçekleştirebilmek, insanın temel dürtüsü ve yaşam enerjisidir.

        13

        Tatmin edilmeyen cinsel dürtüler ise kendini farklı yönlerden ifade eder. Bu durum, evlilik ve çift ilişkilerinde birçok sorunun ana sebebi olabilir. Bu nedenle şu an yolunda gitmeyen evliliklere darbe yapmanın tam zamanı...

        14

        KADIN VE ERKEĞİ ÇİFT YAPAN CİNSELLİKTİR!

        15

        Arkadaşlık ilişkileri ile yakın kadın erkek ilişkilerini birbirinden ayıran en önemli eylem cinselliktir.

        16

        Arkadaşlık ilişkilerinde duygusal, entelektüel ve düşüncesel yakınlık vardır, buna cinsellik eklendiğinde bu arkadaşlık ilişkisinden çok farklı bir yakınlığı ve mahremiyet paylaşımını beraberinde getirir.

        17

        Bu nedenle kadın ve erkeği çift yapan aradaki cinselliktir. Yakın ilişkilerde aşk eninde sonunda biter ve yerini sevgi alır. Bu sevgi olgunlaştıkça seks anlamlı bir şekilde devam eder.

        18

        Ama seksin yoğunluğu ve çeşitliliği zamanla farklılaşır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ