Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İhtiyaç mı, intihar mı?

        Penisin büyüklüğü ya da uzunluğu pek çok erkeğin tartışma konusudur. Halk arasında "Boyu değil, işlevi önemlidir" espirisi de sürekli yapılmaktadır. Bazıları penisinden rahatsız olur. Kimi internet üzerinde satışı yapılan ilaçlardan medet umar kimi de çeşitli estetik ameliyatlara başvurur. Bu ameliyatlardan biri de penis kalınlaştırma ameliyatları. Hekimler bu ameliyatların ya sentetik madde kullanılarak gerçekleştirildiğini ya da kişinin kendi yağının deri altına enjekte edilerek yapıldığını söylüyor. Bazı hekimler ise bu tür ameliyatların penis kaybına neden olduğunu ifade ediyor. Zararı var mı, yok mu konusunda kafalar karışmışken işin uzmanlarına bu ameliyatları danıştık...

        Begüm ÇELİKKOL/ HABERTURK.COM SAĞLIK SERVİSİ

        GENEL CERRAHİ UZMANI OP. DR. ZİYA ŞAYLAN:

        "Gerek kendi hastalarımda gözlemlediğim yan etkiler ve gerekse İngiltere ve Fransa’da hastalarda meydana gelen penis dokusunda oluşan kireçlenmeler ve sertlikler, peniste şekil bozuklukları, iltihaplanmalar ve hatta penisin kökünden kaybı ile sonuçlanan komplikasyonlar nedeni ile bu şekilde penis kalınlaştırılması artık benim gibi bir çok cerrah tarafından terk edilmiş bir yöntemdir. Bu uygulama yapıldıktan sonra 6 hafta cinsel ilişkiye girilmemeli. Penise enjekte edilen yağın ortalama ömrü 20-24 hafta. Altı hafta içince cinsel temasta bulunulursa sıkılan yağ hayalara kayar ve oradan çıkarılması imkansızlaşır. Cinsel organlarımızın bulunduğu bölge hijyen olarak fazla temiz olmadığından bu tür penis kalınlaştırılmalarında iltihaplanmalar oldukça sık görülür. Enjekte edilen yağlar %25 oranında kireçlenir ve sertleşir. Bunun sonucu cinsel temas ağrılı olabilir. Erkeğin penisi ne kadar büyük olursa olsun kadın o kadar tatmin olur gibi görüşler hatalıdır. Amerika’da yapılan anketlerde kadınların büyük cinsel organları ağrılı ve itici buldukları (Hite raporunda) anlaşılmıştır. Penisinden memnun olamayan erkeklerin problemlerinin %80’i cinsel organlarında değil kafalarındadır. Ameliyattan genellikle memnun kalmazlar. Fransızların dediği gibi “Yelkenliyi götüren yelkenin büyüklüğü değil rüzgarın şiddetidir."

        "Acemi ellerde yapılan ameliyatlar çeşitli komplikasyonlara neden olur"

        PLASTİK CERRAHİ UZMANI DOÇ. DR. HARUN ÖZKAN:

        Penis uzatma ameliyatlarında bir sorun yok. Penis kalınlaştırma ameliyatlarında kişinin kendi yağı alınıp penis derisinin altına ekleniyor. Operasyon sonrasında yağın yarıya yakını emilebiliyor. Bunun dışında bu ameliyatların yan etkisi yok. Bu ameliyatların tarışılacak veya hastaya rest çektirecek bir yanı yok. Yağ emildiğinde hasta ikinci bir operasyon geçirebilir. Ancak bu tür ameliyatlar acemi eller tarafından gerçekleştirilirse çeşitli komplikasyonlara neden olabilir. Bunun dışında işini bilerek yapan hekimlere güvenilmelidir. Bu hekimlerin ameliyat sonrasındaki verdiği tavsiyeler uygulanmalıdır.

        PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHI OP. DR. OYTUN İDİL:

        Ben bu tür operasyonlarda sentetik madde kullanmaktan kaçınıyorum. Bu maddeler peniste iltihaplanmaya neden olabiliyor. Yağ enjeksiyonu yoluyla bu işlemi yapıyoruz. Bunun da en kötü yanı kişi ameliyat sonrasında bir ay kadar cinsel ilişkiye girememesi. Ancak halkımız bu kurala uymayabiliyor. Kendi hastalarımda bu olmadı ama bir arkadaşımın hastası operasyondan bir hafta sonra marifetmiş gibi "Cinsel ilişkiye girdim" demiş. Bu ameliyatlardan sonra penis dokusunun tahrişten uzak olması gerekir. Ayrıca enjekte edilen yağın da peniste emilmemesi için cinsel perhiz yapılmalıdır. Bu ameliyatlarda enjekte edilen yağ vücut tarafından emilebiliyor. Kimin yağ dokusunun ne kadar eriyip erimeyeceği belli olmuyor. Bunun erimesini engellemek için de hastaların hekimlerin tavsiyelerini dinlemeleri şart.

        "PENİSİN KALINLIĞI ÖNEMLİDİR"

        Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Erol Kışlaoğlu ne demişti?

        "Birçoğunuzun da bildiği gibi penisin kalınlığı daha önemlidir. Son 10 senelik tecrübelerimize dayanarak bu yöntemi tavsiye ediyorum. Kadınların cinsel organları daha çok dış kısımlarında duyarlıdır (klitoris ve dış dudaklarda olduğu gibi). İç kısımlar ise o kadar duyarlı değildir. Regl dönemlerinde kullandıkları tamponlar, kadınları bu yüzden rahatsız etmez. Bu nedenle kalın bir penis, ince ve uzun bir penisten daha etkilidir. İlk önce müdahale için yağın elde edilmesi ve hazırlanması gerekir. Kilolu insanlarda penis kökü veya pubik bölge dediğimiz bölge genellikle şişman olduğundan penis bunun içine gömülür ve olduğundan daha kısa gözükür. Bu nedenle yağın bu bölgeden alınması penisi daha çok ortaya çıkartacak ve gerçek uzunluğunu gösterecektir. Yağ özel bir yöntemle ve enjektörle herhangi bir kesiye gerek kalmadan alınıp özel olarak enjeksiyona hazır hale getirilip enjekte edilir. Daha iyi sonuç için 3 ay ara ile 3 defa yağ enjeksiyonunu tekrarlamak gerekir"

        begumcelikkol@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ