Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Çikolatadan vazgeçmek zorunda değilsiniz!

        Kadınların en büyük korkularından biri kilo almaktır. Öyle ki yemekten zevk aldıkları bir çok besin maddesinden istemeyerek de olsa, sırf kilo alma korkusu yüzünden vazgeçmek zorunda kalıyorlar.

        Fit bir vücuda sahip olmanın yolu spor salonundan geçtiği kadar mutfaktan da geçiyor. Tek başına antrenman yapmak yeterli olmadığı için aldığınız her bir kalorinin hesaba katılması gerekiyor. Şeker ve diğer basit karbonhidratlar, trans ve satüre yağlar ise kesinlikle istenmeyen kalorilerin başında geliyor.

        Uzmanlar her ne kadar tatlı tüketimi konusunda uyarsa da bu alışkanlığından vazgeçemeyen bir çok insan mevcut. Aylarca sevdiği besinlerden uzak durmak kişi için fazlasıyla yorucu bir süreç olabiliyor. Kimileri tatlı yemekten vazgeçiyor, kimileri çok sevdiği çikolatasını yiyememekten şikayet edebiliyor.

        Obezite çocuklar arasında da gitgide yaygınlaşan ciddi bir sağlık sorunudur. Özellikle okulda tüketilen öğle yemeği ve ara öğünde çocuklar genellikle sağlıksız ve bol şekerli gıdalara yönelmektedirler.

        Neredeyse bütün çocuklar tatlıyı ve özellikle çikolatayı çok sever ve malesef limitleri yoktur, sürekli yemek istiyorlar. Anne babalar kimi zaman çocuklarının tatlı isteğini üzülerek geri çevirmek zorunda kalabiliyor, ya da dayanamayıp bu besinleri tüketmelerine izin verebiliyor.

        Daha önce yapılan bir araştırmada rejim sırasında çikolata, bisküvi gibi besinleri yemekten kaçınanların diğer yiyeceklerle "açığı kapatmaya çalışırken" daha fazla kilo almaya eğilimli olduğunu göstermişti. İşte size korkmadan yiyebileceğiniz harika bir tarif...

        Çikolata soslu kek

        Malzemeler:

        * 2 yumurta

        * 5 yemek kaşığı tatlandırıcı

        * 8 yemek kaşığı yulaf kepeği

        * Süt

        * Kakao

        * Vanilya aroması, kabartma tozu

        Yapılışı:

        Yumurta ve tatlandırıcı çırpılarak, süt hariç diğer malzemeler eklenir. Kıvamı biraz koyu olacak şekilde süt ilave edilir. Pişirme kalıbına dökülerek 150 derece fırında yarım saat pişirilir

        Piştikten sonra fırından alın. Sıcak kekin üzerine Walden Farms Çikolata Şurubu dökerek misafirlerinize ikram için hazır hale getirin.

        Bu çikolata şurubunun en önemli özelliği kalori, yağ, karbonhidrat, gluten ya da şeker içermiyor olması. Korkmadan tüketebileceğiniz sıfır kalorili bu sos ile pasta ve keklerinizi korkmadan yiyebilirsiniz...

        Çikolatalı Proteinli Brownie

        Bu tarif yaklaşık 12 servis içerir.

        Servis başına yaklaşık değerler:

        Kalori 93 kcal

        Toplam yağ -1.9g

        Lif -2.6g

        Toplam karb. -8.1g

        Protein-9.3g

        Malzemeler:

        * 1 bardak Yumurta beyazı

        * 3 ölçek protein tozu (çikolatalı)

        * 1/4 Bardak Kakao tozu

        * 1/4 Bardak Agave Şurup

        * 3 Yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

        * 5 Yemek kaşığı Süzme Peynir

        * 1 Çay kaşığı Kabartma tozu

        * 1-3 Yemek kaşığı Fıstık ezmesi ( gerçekten güzel oluyor)

        Yapılışı:

        Tüm malzemeleri karıştırıp çırptıktan sonra 175 C derecede 45 dakika pişirin. Piştikten sonra Walden Farms Çikolata Şurubu ile servise sunabilirsiniz.

        Sağlıklı kilo vermenin formülü

        1. Çok Az Kalori Alımı ( Günde 800 kalori alımı açlık olarak tanımlanır) ve Egzersiz Yapmamak: Günde 800 kalori alımı aşırı derecede besin kısıtlaması demektir. Bu durumda Vücudunuz hayatta kalma mekanizmanızı devreye sokar ve enerji için gereken tüm kaynakları kullanır. Vücudun hayatta kalma mekanizması, devreye girdiğinde, vücut bir ayrıma gitmeden, dokularda yağ haricindeki kaslarınız da dahil tüm bileşenleri kullanır.

        2. Normal Günlük Kalori ( 1500- 2000 kalori) ve Egzersiz yapmamak; Normal günlük kalori ihtiyacınızı karşılasanız bile kas kütlenizi koruyamazsınız. Vücut yağ ve kas depolarını kullanır, enerji ihtiyacını aynı zamanda kemik ve organ dokularından da karşılayabilir.

        3. Normal Günlük Kalori ( 1500-2000 kalori) ve egzersiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ