Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'da mobilyacılar çarşısında çıkan yangın, 5 iş yerini küle çevirdi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Serdivan İstiklal Mahallesi ASEM Mobilyacılar Çarşısı 398 nolu sokakta bulunan bir mobilya atölyesinde saat 01.15 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

        Yangın alarmının çalışması sonucu bölgeye itfaiye, 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ahşap ve yanıcı maddelerin bulunduğu iş yerindeki yangın kısa sürede büyüyerek bitişikteki 4 atölyeye daha sıçradı.

        İş yerleri ve depolarında mobilya, ahşap, plastik ve tiner gibi yanıcı maddelerin alev almasıyla büyüyen yangının kontrol altına alınabilmesi için Arifiye, Akyazı, Sapanca ve Hendek ilçelerinden bölgeye takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.

        REKLAM

        14 itfaiye aracı ve 36 itfaiyecinin yoğun çalışması sonucu 5 iş yerini etkileyen yangın güçlükle kontrol altına alındı. Ekipler daha sonra soğutma çalışmalarına başladı.

        BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YÜCE'DEN AÇIKLAMA

        Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar olay yerinde incelemelerde bulundu.

        Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin 40 araçla müdahalede bulunduklarını aktararak, "Yangın kontrol altına alındı, sebepleri daha sonra ortaya çıkacaktır. Şu anda yangını söndürmek ile meşgulüz. Tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Ciddi bir yangındır, 4 iş yeri tamamen yandı" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ