Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi maç özetleri! Şampiyonlar Ligi maç sonuçları - Futbol Haberleri

        Avrupa'da kulüpler arasındaki en üst düzey turnuva olan Şampiyonlar Ligi'nde uzun ara sona erdi, heyecan dün gece başladı! Dün gece Şampiyonlar Ligi son 16 turunda iki mücadele vardı. Basel, Manchester City'i konuk ederken gecenin diğer mücadelesinde Juventus ile Tottenham Torino'da karşılaştı.

        A Grubu'nda Manchester United, CSKA Moskova ve Benfica'yla aynı grupta yer alan Basel, 4 galibiyet 2 mağlubiyetle topladığı 12 puanla bir üst tura yükselmeyi başarmıştı. İsviçre temsilcisi, bu sezon Premier Lig'de istatistikleri alt üst eden Manchester City'i konuk etti.

        Manchester City maça hızlı başladı ve 14. dakikada Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ile 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 4 dakika sonrasında ise sahneye Bernardo Silva çıktı ve durum 2-0 oldu. Adeta Basel yarı sahasına çöken Manchester City, 23. dakikada Agüero ile farkı 3'e çıkardı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi.

        REKLAM

        İkinci yarıya da aynı tempoyla başlayan City, 53. dakikada İlkay'ın golüyle maçta durumu 4-0'a getirdi. 4-0'dan sonra frene basıp oyunun kontrolünü eline alan City, ilk maçta büyük bir avantaj yakaladı.

        Katalan menajer Pep Guardiola, maç sonunda yaptığı açıklamada İlkay Gündoğan'a övgüler düzdü. İlk karşılaşmada büyük avantaj elde eden Manchester City, bu maçın rövanşında 7 Mart'ta Basel'i konuk edecek.

        TOTTENHAM DEPLASMANDA AVANTAJI KAPTI!

        Grup aşamasında Barcelona, Sporting Lizbon ve Olympiakos'la D Grubu'nda yer alan Juventus, 6 maçta 3 gol 2 beraberlikle topladığı 11 puanla ikinci sırada yer alarak bir üst tura yükselmiş ve ölüm grubunu lider olarak tamamlayan Tottenham'la eşleşmişti. H Grubu'nda Real Madrid, Borussia Dortmund ve APOEL Nicosia ile bulunan ve 5 galibiyet 1 beraberlikle lider olarak turlayan Tottenham, dün geceki mücadeleye kötü başladı.

        Juventus, henüz 2. dakikada Miralem Pjanic'in asistinde Gonzalo Higuain'le 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip golden sonra da ataklarını kesmedi. 9. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına yine Arjantinli yıldız geçti. Higuain hata yapmadı ve farkı 2'ye çıkardı.

        REKLAM

        Farkın 2'ye çıkmasından sonra toparlanan Tottenham, Dele Alli'nin asistinde Harry Kane ile skoru 35. dakikada 2-1'e getirdi. Higuain, 45. dakikada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

        Tottenham, mücadelenin 71. dakikasında Christian Eriksen'in frikik golüyle skoru 2-2'ye getirdi. İki takım da kalan dakikalarda gol bulamayınca mücadele 2-2'lik eşitlikle noktalandı. Mauricio Pochettino ve öğrencileri ikinci maç öncesinde büyük avantaj elde etti. Tottenham, 2-2'nin rövanşında 7 Mart'ta Juventus'la evinde karşılaşacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ